– Dette er utrolig moro. Det er ikke mange radiostasjoner som leverer tv-produksjoner til NRK. Det tror jeg vi er relativt alene om, sier redaktør, daglig leder og programleder i Ordentlig Radio på Bærums Verk, Tor Andersen.

Radiokanalen har spesialisert seg på å kun spille norsk musikk («en ordentlig radio», som de selv kaller det), og når ut til nesten to millioner lyttere på DAB i Oslo, Akershus, Østfold, Buskerud og Vestfold.

Sommeren 2013 inviterte Andersen til akustiske konserter i Låven ved Værtshuset med Vidar Johnsen fra Vamp, Kaia Huuse og Lars Martin Myhre.

Kjente artister

I fjor spilte han inn samme program med Halvdan Sivertsen som fikk tittelen «Halvdan – helt akustisk». Sivertsen hadde ikke anledning til å komme til Bærums Verk, og derfor foregikk innspillingen i Bodø, i NRKs gamle lokaler. Der var det tilgjengelig kamerautstyr, og slik kom tv-programmet til.

– Dette ble vist på NRK1 i august i fjor. Bare Dagsrevyen hadde flere seere denne dagen, sier Andersen.

I etterkant har Ordentlig Radio fått til et samarbeid med Rockheim i Trondheim, der to programmer med Eldar Vågan og Odd Nordstoga er spilt inn.

Samtale om musikk

Konseptet går ut på at artisten spiller låter, og mellom sangene legger Andersen opp til en samtale om musikken. Dette har han lang erfaring med som programleder i P4, der han på det meste hadde en million lyttere.

– Det er rett og slett to stykker som sitter og skravler om musikk. Litt som Dagsnytt Atten i konsertformat. Det blir spennende med Odd, han spiller noen nye viser som ikke er spilt før, sier Andersen.

Programmene «Låtskriver’n» vil først spilles på Ordentlig Radios sendeflate, før de vises på NRK. Artister som Ingrid Bjørnov, Morten Abel, Jan Eggum og Øystein Dolmen står på listen.

Sjef for eksterne produksjoner i NRK, Petter Wallace fra Jar, bekrefter at serien var av stor interesse for NRK.

– På mange måter er radiostasjonen en konkurrent til NRK, men dette gagner oss begge, sier Wallace.

– Tor har jeg jobbet med før, han er den beste intervjueren vi har her i landet. Folk åpner seg for ham, og det blir både god radio og god tv av det, mener han.

LES FLERE KULTURNYHETER I BUDSTIKKA HER.