BÆRUM - ODD 2 KL. 18.00

– Det er jo tungt til tider å skulle begynne å bygge opp igjen. Men så er det gøy iblant også. Det hadde vært gøy å få litt mer stabilitet, men sånn er det i Bærum, og det vet man, sier Jan Aubert.

Han er kun 26 år, men er kontinuitetsbæreren i Bærum. I 2010 debuterte Jan Aubert på A-laget. I 2012 dro han til USA, men kom tilbake et år senere. Siden har han blitt værende.

Det er det ikke så mange av lagkameratene fra i fjor som har. 12 har forsvunnet, ifølge sportslig leder Henrik Dahl. Jan-Derek Sørensen har tatt over som trener etter Luke Torjussen.

LES OGSÅ: Tap i sesongåpningen

- Litt i overkant

– Det har vært mye utskiftninger, litt i overkant kanskje, sier Aubert som innrømmer at det er kjedelig å se at så mange lagkamerater forsvant fra i fjor.

– Jeg følte vi avsluttet sesongen med et godt mannskap og håpet alle ville fortsette videre. Så var det visst mange som hadde andre planer.

Men Aubert har foreløpig ikke andre planer.

– Så lenge jeg synes det er gøy å spille fotball så er det ikke noen grunn til å slutte. Det er fint å spille fotball ved siden av studiene, sier 26-åringen som tar tredje år på BI.

Han sier han må ta et valg om hvor han skal ta master-utdanningen her eller andre steder.

Resultatene i treningskampene har ikke vært spesielt mye å rope hurra for. I generalprøve mot Moss på hjemmebane forrige helg ble det 0-2-tap.

– Vi setter en strek over det. Vi har hatt forsesonger tidligere hvor vi har prestert dårlig, men startet bra i serien. Alle gleder seg til å spille tellende kamper og vi har sett forbedringer.

LES OGSÅ: Asker-kapteinen vil ta klubbrekord for sin avdøde far

Vil utfordre topplagene

Sportslig leder Henrik Dahl sier Bærum alltid vil ha som mål å utfordre topplagene, men også han påpeker at klubben har et generasjonsskifte i år.

– Det har vært en del ut og en del nye inn - noen flere enn vi hadde tenkt. Det gjør at det blir litt mer usikkerhet.

Dahl nevner spesielt noen avganger som Bærum ikke hadde ønsket seg. Ola Moe sluttet med fotball. Mathias Pedersen er småbarnsfar og den solide midtstopperen skal heller ikke spille mer for Bærum. Spissen Erblin Llullaku har fulgt etter Luke Torjussen til Hønefoss.

– Hadde vi hatt de tre ville det vært færre utskiftninger og litt tryggere. Nå blir det ungt og spennende, konstaterer Dahl.