– Skuffet, men ikke veldig overrasket, er Linda M Bergwitz umiddelbare reaksjon. Hun var en av de rundt 50 foreldrene fra Bærums Verk som hørte på da utvalget møttes tirsdag kveld.

Stemningen på tilhørerbenkene var laber etter avstemningen.

LES OGSÅ: Foreslår å legge ned Bærums Verk skole

Sukret pille

Det har vært en bastant motstand fra foreldrene på Bærums Verk mot nedleggelsen av skolen.

På møtet tirsdag forsøkte flertallspartiene, i denne saken var det KrF., Frp., MDG, Ap og Høyre, å sukre pillen fra rådmannen.

I et tilleggsforslag fra partiene vedtok møtet å opprette ekstra miljølærerressurser i sammenslåingsprosessen, for eksempel innen skolehelsetjenesten. Dette arbeidet skal starte i god tid før den planlagte sammenslåingen høsten 2018.

Midlene kommunen sparer inn på sammenslåingen i Lommedalen, Bærums Verk og Lesterud skolene, omtrent ti millioner kroner årlig, skal brukes på hele skolesektoren i kommunen.

LES OGSÅ: Kommunen: – Sparer 10 mill. i året på å legge ned Bærums Verk skole

Tilleggsforslagene ble enstemmig vedtatt, men Harald Sævareid (SV) og Tiril Stillufdatter Karlsen (V) ble stående alene i motstanden mot å legge ned Bærums Verk skole.

– Kan ikke nekte foreldrene å kjøre

For Sævareid var de økende trafikkproblemene i Lommedalen avgjørende.

– Dette hadde vært fint om flere barn hadde gått til skolen, men det er foreldre i tidsklemma som bestemmer om barna skal kjøres. Og vi kan dessverre ikke nekte dem det, sa Sævareid.

LES OGSÅ: Frykter mer trafikk-kaos hvis skolen flyttes

– Vi har bedt om å få se alternativer til nedleggelse og se om det ikke kunne vært gjort de samme innsparingene uten så dramatiske konsekvenser. Disse alternativene har vi ikke fått av administrasjonen, sa Karlsen.

Leder i utvalget, Anne Lene W. Hojem sa etter avstemningen at dette hadde vært en vanskelig sak for alle partier og at det ikke var med lett hjertet man vedtok en skolenedleggelse.

Saken går videre til formannskap og kommunestyre, men med den brede samlingen rundt nedleggelse, har ikke Linda M Bergwitz store forhåpninger.

– Jeg tror vedtaket vil viste seg korttenkt, men nå må vi gå tilbake til barna våre og fortelle dem at Lesterud er en helt fin skole, sier hun.

Resten av den omfattende skolebruksplanen for hele Bærumsskolen ble enstemmig vedtatt på møtet.