– Det er ganske utrolig, sier Tronsplass, som lørdag hadde vært på en utstilling på Henie Onstad før hun sammen med familien skulle ta en matbit i nærområdet.

De gikk til den nyåpnede resturanten Løkka Traktering på Løkketangen, og spurte om et bord. Familien ble henvist til et bord midt i lokalet, og da Tronsplass ba om et mer diskret bord grunnet mulig amming av sin to måneder gamle baby, fikk hun beskjed om at restauranten ikke tillater slikt.

– Jeg spurte om han tullet, men det gjorde han da ikke. Han forklarte at det ikke var tillatt grunnet hensyn til de andre gjestene som spiste der, sier Tronsplass.

Vil advare

Som nybakt mor var hun usikker på om den dårlige behandlingen var unik, men etter å ha rådført seg med flere mødre hun kjenner, forstod hun at dette tilhører sjeldenhetene.

– Det virket på meg som om dette var en instruks servitøren hadde fått, og jeg føler at det er viktig at mødre blir advart mot fremtidige opplevelser som dette, sier Silje Tronsplass, som også har fortalt om hendelsen på sin Facebook-profil.

LES MER:

Ingen smilefjes før til våren

Disse tre spisestedene er folkets Sandvika-favoritter

Åpner pub på Løkketangen

– Hvor klokt er det?

Det er neppe ulovlig å nekte en gjest å amme i et serveringslokale. Det sier Elisabeth Lier Haugseth, avdelingsleder i Likestillings- og diskrimineringsombudet. Hun er imidlertid mer opptatt av om det er klokt å innføre et slikt forbud.

– Jeg tror det hadde vært klokere å tilrettelegge slik at små barn tas med på restaurant. Alle serveringssteder ønsker vel kunder? Mange serveringssteder har diskrete plasser og bord, eller et slags hvilerom, som kan brukes av ammende mødre, sier Haugseth.

Hun sier at hun forstår Silje Tronsplass' frustrasjon.

– Jeg har ingen problemer med å sette meg inn i dette, spesielt når hun spurte om et diskret bord, men fikk nei, sier Haugseth.