Miniatyrkameraer, reisegrammofon, trehjulsykkel, fuglebur, kopper og karr, althorn, togskinner og gamle leker: Ekteparet John Arne Simonsen og Vidgis Simonsen hadde kanskje det største utvalget av anikk og retrogjenstander i Rykkinnhallen lørdag.

– Vi har samlet på så mye forskjellig opp gjennom årene, egentlig alt vi faller for, sier Vigdis.

LES OGSÅ: Vil gi gratis kulturaktiviteter til familier med dårlig råd

Hun forteller at siden de snart skal flytte i leilighet, er det på tide å selge litt av samlingene sine.

– Men alt har vært håndplukket og har sin verdi, sier Vigdis.

Selv har hun en tendens til å falle for gamle leker. Særlig typiske jenteleker som gjerne er litt slitt.

– Også synes jeg er det veldig sjarmerende med sånne små, sier hun og holder opp to små fløtespann.

Saken fortsetter under bildet

LES OGSÅ: Ampert ved loppemarked i regi av skolekorps

Jakter på gamle glass

Blant tiffanylamper, gamle LP-slagere, stein, våpen, smykker og franske «dippedutter», har Kai Sollid og Karin Liabø funnet seg to garnkuler de skal ha ute på terrassen.

I utgangspunktet var de ikke på leting etter noe spesielt, men Sollid forteller at de pleier å samle på gamle bondeting, alt fra små og store møbler til dekorasjoner og bruksgjenstander på gård.

Hos en annen selger står Heidi Hiorth og moren Ellen Hiort og diskuterer de gamle gjenstandene de finner interessante.

– Jeg samler på gamle glass og har nettopp kjøpt tolv stykker, sier Heidi.

Hun kom til messen for å jakte på noen spesielle glass fra Hadeland, men da hun ikke fant, de endte hun heller opp med noen gamle farrisglass.

– Disse glassene kjenner jeg egentlig ikke til, men ut ifra designet så ser jeg at de er gamle. Jeg vil tippe på før krigen en gang, sier hun.

Glassene sikret hun seg for 100 kroner per stykk. I tillegg fant hun en liten blomstervase til å ha markblomster til for 150 kroner.

– Jeg elsker gammeldags stil og har mye av den stilen hjemme på Haslum. Det er også veldig gøy at ingen andre har likt, sier Heidi.

Utenom glass og vaser, liker hun også å samle på gamle kart. Letingen foregår som oftest på Finn.no eller Ebay, men det var en annen samler som tipset henne om messen i Rykkinnhallen denne helgen. 

– Å samle på gamle ting gir også den nostalgiske følelsen. Jeg har til og med kjøpt slike grønne 60-talls tallerkner som vi hadde på kjøkkenet da jeg var liten, sier hun.

Mor Ellen synes det er gøy å gå rundt å kikke på antikkgjenstandene. Mange av tingene kjenner hun igjen fra da hun var ung.

– Jeg så blant annet en teboks vi hadde en gang, men den var litt rusten.

– Du burde kjøpe den, oppmuntrer Heidi.

Saken fortsetter under bildet

Overvekt av samlere

Det er Kanalbruket som arrangerer helgens Retro Antikk og Samlemesse. .

– Det har en tendens til å være en overvekt av de veldig interesserte samlerne, men vi ser også at flere kommer innom av nysgjerrighet og bare vil se hva som tilbys, sier arrangør Wenche Hellun.

De aller ivrigste stod i kø et kvarter før åpningen lørdag.'

Messen er også åpen søndag.