Skauge er leder for Bærum kommunes utvalg for miljø, idrett og kultur, og han har gjennom det vervet et politisk ansvar for kommunens badestrender. Skauge er godt kjent med problemet med møkk fra grågås og hvitkinngås. Begge arter bruker mer enn gjerne dagene til å «henge» på populære badestrender, der de beiter på gresslettene.

– Jeg går selv ofte på Kalvøya, og jeg ser jo at gåsemøkkproblemet er betydelig. Det å sette seg ned på bakken er ofte veldig lite trivelig, sier Skauge.

Han registrerer at folk er lei av både gjess og gåsemøkk og har forståelse for det.

– Jeg mottar selv klager fra folk som er lei av å vasse i møkk på badestedene ved sjøen, sier Morten Skauge.

LES MER: Vil suge opp gåsemøkk fra strendene

LES MER: – Det koster noen titusener 

– Må følge plan

I gårsdagens Budstikka sa Svein Finnanger i Bærum kommune at «vi må leve med gjessene, og at vi ikke blir kvitt problemet». Det sier Skauge seg enig i – og legger til et «dessverre».

– Det eksisterer en forvaltningsplan, utarbeidet av Fylkesmannen, og den er vi nødt til å forholde oss til, enten vi vil eller ei. Planen sier i korte trekk at gåsebestanden skal være av en viss størrelse, og at gjessene skal få leve i sitt naturlige miljø, sier kommunestyrepolitikeren, som sier han tror kommunens administrasjon tar problemet på alvor, og at den tar i bruk ulike metoder for å redusere møkkabekymringene for folk flest.

Det er imidlertid ett lyspunkt, mener Morten Skauge.

– Jeg tror nok problemet er størst nå i tiden før badestrendene invaderes av folk.

LES OGSÅ: Fotograf gikk rett i møkkafella

LES OGSÅ: Vil skyte gjessene