– Kommunen burde ha satt opp et skilt eller lagt et dekke over metallplatene under søppelkassene når det er så varmt. Dersom du ikke har på sko og trår på metallet svir det, forteller Bente Gentile fra Høvik. Hun benytter seg ofte av bademulighetene på Kadettangen.

Forrige mandag da Gentile skulle rydde opp etter seg etter en dag på stranden, fikk hun en vond overraskelse. Solen gjør nemlig at metallplatene under søppelkassene blir svært varme, og det er vanskelig å nå kassen uten å trå på metallet.

– Nesten med en gang føttene var i kontakt med metallet begynte det å svi, og jeg kunne ikke gjøre annet enn å løpe ut i vannet for å få kjølt de ned, forteller hun.

LES MER: Tok sats fra nytt land

Bekymret for barna

Over en uke senere er føttene hennes dekket av plaster, og under den ene stortåen titter en blemme frem. Dette er andre gangen denne sommeren at hun brenner seg på det varme metallet. Likevel er det barna hun bekymrer seg mest for.

– Det er helt idiotisk! En ting er oss voksne som kan forstå at metallet blir veldig varmt i solen, en annen ting er alle barna som løper rundt uten sko, forteller Bente Gentile.

Gentile understreker at hun er svært begeistret for hvordan Kadettangen har blitt, men håper at kommunen tar tak i problemet før flere brenner seg.

LES OGSÅ: Her innvies Sandvikas nye stupetårn og landemerke

Setter opp skilt

Metallplatene under søppelkassene har vært der siden parken åpnet i 2017, og vi opplevde ikke at det var et problem i fjor, forteller Olog Big prosjektleder i Bærum kommune.

– Men det var kanskje ikke like varmt i fjor, og det er synd dersom folk brenner seg på metallet. Spesielt dersom barn får vondt, legger han til.

Kommunen vil nå vil sette opp skilt ved søppelkassene, som informerer om at man bør være forsiktig og bruke sko hvis man skal trå på stålplatene.

– Men vi kommer ikke til å dekke til platene. Stålplatene løftes opp hver gang renovasjonsbilen kommer, og det vil derfor bli vanskelig å dekke de til, sier Big.