Cecilie Due fikk Bærum kommunes kulturpris

Cecilie Due fikk Bærum kommunes kulturpris.

Cecilie Due fikk Bærum kommunes kulturpris. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

- Det er veldig hyggelig å bli sett. Tusen takk, dette er en ære, sa en rørt og glad prisvinner.

DEL

Lørdag kveld ble Cecilie Due hedret med Bærum kommunes kulturpris under Bærum Symfoniorkesters årlige nyttårskonsert.

Due får prisen for hennes mangeårige arbeid for kommunes kulturliv og blir rost for hennes innsats som både tilrettelegger og utøver, samt hennes forståelse for detaljer og helhet.

«Årets prismottaker opptrer i mange roller både på, før og etter, under og over – og på scenen. Hun er også en drivende kraft i kommunens fellesarrangementer, en ildsjel med kreative og produktive evner» heter det i juryens begrunnelse.  

- Det er kjempehyggelig og ikke minst motiverende, sier Due og legger til at hun ble helt paff da hun fikk beskjeden.

- Mye av arbeidet man gjør er ikke synlig. At noen faktisk ser deg og at du har lagt ned en stor jobb er utrolig koselig, sier hun og roser alle rundt henne som har gjort ideene og prosjektene hennes mulig å utføre.

Primus motor

Due er leder i  Bærum musikk- og danseteater (BærMuDa) og har vært medlem helt siden oppstarten i 1989. De siste fem årene har hun også vært prosjektleder og primus motor for Sandvika byfest.

- Due er en fremragende ildsjel som bidrar med kompetanse, inspirasjon og drivende kraft på mange områder. I teatermiljøet har hun markert seg både på og utenfor scenen, og som nøkkelperson i gjennomføring av Sandvika byfest har hun bidratt til at arrangementet har vokst seg til en stor suksess, sier leder for hovedutvalg for miljø, idrett og kultur, Morten Skauge.

Han har sittet i juryen sammen med Nina Grøholt og Jacob Falch, begge representanter for Bærum kulturråd, kultursjef Berit Inger Øen og rådgiver Bitte Skage fra kommunen.

Saken fortsetter under bildet

Sopranen Ingegjerd Moe og tenoren Thoams Ruud var solister.

Sopranen Ingegjerd Moe og tenoren Thoams Ruud var solister. Foto:

Tre fikk kulturstipend

For å få kommunes kulturpris må man aktivt ha bidratt til kunst- og kulturglede for innbyggerne i Bærum. Prisen består av et beløp på 50.000 kroner og et synlig symbol.

Det ble også delt ut tre kulturstipend på 20.000 til danser Emilie Sophie Valentiner fra Sandvika, skuespiller Lars Halvor Andreassen fra Kolsås og operasanger Jørgen Magnus Haslum fra Bekkestua.

- Jeg er veldig glad og takknemlig for stipendet og kommer til å bruke det på sangtimer hovedsakelig i New York, skriver Haslum i en sms.

Haslum har begynt på masterstudium ved operahøyskolen i Oslo og ønsker å satse på en karriere innen opera.  

Tosca og Strauss

Årets nyttårskonsert besto av flere kjente utdrag fra operaen Tosca, arier fra Turandot, Czardasfyrstinnen og Don Carlos i tillegg til flere numre av Strauss. Sopranen Ingegjerd Moe og tenoren Thoams Ruud var solister og ballettdansere fra Happy Feet bidro til underholdningen i flere av innslagene. 

Artikkeltags