Det går frem av en pressemelding klubben sendte ut tirsdag ettermiddag. Heggset var assistenttrener under Jan Derek Sørensen, men tok over hovedansvaret halvveis i fjorårets sesong da Sørensen fikk sparken.

– Jeg kunne sikkert ha protestert og ropt, men det kommer jeg ingen vei med. Avgjørelsen ble tatt før jeg pratet med dem, sier Bård Heggset.

– Jeg er rimelig sikker på at vi hadde klart å snu det, men det mente ikke ledelsen. De sa det ikke var bra nok resultat, og at de fryktet nedrykk. Vi gjorde det bedre i fjor enn i år, det er det ikke tvil om. Det er mange grunner til det, men som jeg ikke vil gå inn på nå, fortsetter Heggset.

Lokaloppgjør neste

Styreleder Magne Myrmo i Bærum Sportsklubb forteller at beslutningen om å kvitte seg med Heggset ble tatt tirsdag morgen. Han ramser opp lite poeng, nedrykksplass og fire poeng på de siste syv kampene som noen av årsakene til sparkingen.

– Serien er halvspilt og det begynner å bli litt avstand oppover på tabellen. Vi som klubb tenkte at vi må forsøke å gjøre noe, vi kan ikke fortsette å gjøre det vi har gjort og tro vi får et annet resultat. Og da er dette dessverre ofte den løsningen man ender med, fordi det er hovedtreneren som har hovedansvaret for resultatene, sier Myrmo.

– Det har vært jevnlig dialog mellom sportslig utvalg og trener i sesongen, men Brattvåg-tapet sist var en trigger, fortsetter han.

Etter halvspilt sesong ligger Bærum på nedrykksplass i sin 2. divisjonsavdeling. Bare Asker og Frigg er dårligere plassert. Lørdag tapte Bærum 3–0 på bortebane mot Brattvåg.

Så langt denne sesongen har Bærum-herrene tre seire, to uavgjort og åtte tap på 13 kamper.

Neste kamp er lokaloppgjøret mot Asker, et realt bunnoppgjør på Sandvika stadion.

Godt forhold

– Hvis vi ser på tabellen, vet vi også hvordan mekanismene er i fotballen. Det var det samme i fjor med Jan Derek Sørensen. Vi spillerne har respekt for at klubben velger å gjøre dette, sier kaptein Lars Ivar Slemdal.

Han og resten av spillergruppa fikk vite om trenersparkingen i forkant av treningen tirsdag ettermiddag.

– Det var litt rart da beskjeden kom. Men vi spillerne må gå i oss selv, vi har også et ansvar. Så langt denne sesongen har vi underprestert som gruppe, sier Slemdal.

– Hvor ideelt er det med trenerbytte hver sesong?

– Selvsagt er ikke hyppige trenerskifter ideelt. Men vi er mange gode spillere og har spilt sammen over tid, så jeg har tro på at vi skal klare å redde plassen, svarer kapteinen.

Styreleder Magne Myrmo påpeker at det ikke er spillerne som har krevd trenerens avgang.

– Vi har ikke opplevd noe trykk fra spillergruppa, som alle andre grupper har de også ulike meninger om dette. Det er den sportslige ledelsen som har tatt avgjørelsen, fastslår han.

– Jeg føler selv jeg har et veldig godt forhold til alle i spillegruppa, og håper de får gode resultater utover høsten slik at de berger plassen, noe jeg er trygg på at de gjør, sier Bård Heggset.

– Alle liker Bård godt, bekrefter Slemdal.

Sportslig leder blir trener

Enn så lenge har ikke Heggset tenkt på hva han skal fylle dagene med fremover.

Det første jeg gjorde da jeg kom hjem, var å sette meg i sofaen for å se etter flybilletter til England. Planen er å få med meg noen Arsenal-kamper utover høsten, forteller han.

Om han blir tilskuer på Bærums hjemmekamper vites ikke. Men de som tar turen til Sandvika stadion, vil se at det er nåværende sportslig leder og tidligere Bærum-spiller Knut Nielsen som leder laget inntil videre.

– Knut kjenner klubben og spillergruppa godt, i tillegg til at han brenner for klubben, sier Myrmo.

– Blir dette trenerløsningen ut sesongen?

– Foreløpig har vi ingen annen løsning. Om det dukker opp noe annet, kan det skje endringer. Men nå er vi midt i sommerferien og dette er ganske ferskt, så vi har ikke lagt noen annen plan akkurat nå.

Kaptein Lars Ivar Slemdal sier trenerskiftet er såpass ferskt at han ikke har rukket å tenke på om det blir en bedring.

– Men gi både Knut og oss spillerne tid og muligheter. Vi trenger noen positive opplevelser sammen. Fotball er så enkelt at man må spille på seg selvtillit, sier han.