– Vi er litt lei oss i dag. De var begeistret for søknaden vår, men det holdt ikke helt inn, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog til Budstikka.

Lørdag ble det nemlig klart at Stavanger blir søkerby til sjakk-VM i 2020.

Bærum, Oslo og Kragerø var kandidatene som måtte se seg slått av Stavanger.

– Vi er skuffet, men gratulerer Stavanger og ønsker dem lykke til med søknadsprosessen mot det internasjonale sjakkforbundet, sier Høyre-politiker og leder for utvalg for miljø, idrett og kultur, Morten Skauge.

– Sjakkforbundet bekreftet at Bærum leverte en meget sterk søknad. Jeg er overbevist om at vi hadde vært i stand til å levere et godt arrangement og skapt en folkefest rundt sjakk dersom vi hadde fått muligheten til det, fortsetter Skauge.

LES OGSÅ: Bærum jakter sjakkarena - disse stedene kan få VM 2020

– Synd Carlsen ikke får spilt hjemme

Skauge sier videre at han synes det er synd at sjakkess og lommedøl Magnus Carlsen ikke får spille VM-kamp på hjemmebane.

– Det er klart, Norge er hjemmebane for Carlsen, men Bærum er jo det nærmeste man kommer en hjemmebane i Norge for han. Vi er litt skuffet over at Magnus ikke får muligheten til å spille her.

Og det har vært gode sjakkamper i Bærum i det siste?

– Ja, Fischer Random-kampen på Henie Onstad var veldig vellykket. Det var sjakkfeber i Bærum.

– Men det hadde bare vært å betrakte som et lite vorspiel i forhold til VM nå. Jeg tror vi kunne skapt folkefest ikke bare i Bærum, men i hele landet, sier Skauge.

– Kan det hende dere søker senere, spesielt om Stavanger ikke får VM?

– Det må vi ta ved en senere anledning, men jeg vil ikke utelukke noe, sier Skauge.

LES OGSÅ:  Vil ha sjakk-VM til Bærum i 2020

Takker positivt næringsliv

Både Skauge og Hammer Krog ønsker å takke det lokale næringslivet for deres positivitet i forbindelse med søknadsprosessen og til å bidra ved eventuell finansiering.

– Vi har hatt en god dialog, og jeg må gi honnør for all den positiviten næringslivet har vist, sier Hammer Krog.

– Ja, vi må takke dem. Særlig ordføreren har snakket med mange aktører i det lokale næringslivet, og vi har opplevd at vi har fått positiv respons og støtte til mesterskapet, supplerer Skauge.

LES OGSÅ: Magnus Carlsen før sjakkampen på Henie Onstad: – Kjempegøy å spille i Bærum

Carlsens moderklubb: – Selvfølgelig litt skuffende

Verdensmester Magnus Carlsen startet karrieren i Bærum Schakselskaps ungdom, og er fremdeles medlem i klubben. Klubbens leder, Gisle Bjugn, gratulerer Stavanger som søkerby.

– Gruppen bak Norway Chess er svært kompetente, og vil kunne organisere et godt mesterskap. Men hver for seg er den sjakkfaglige kompetansen både på Sjakklinjen ved NTG og i Bærum Schakselskap på internasjonalt nivå, sier Bjugn.

–  Det er selvfølgelig litt skuffende at verdensmesteren ikke får spille og barna oppleve stjernen på hjemmebane i verdens gjeveste match. Klubben håper uansett at mesterskapet kommer til Norge, og skal heie frem både arrangøren og ikke minst vår egen verdensmester, fortsetter han.