Felix (14) samlet inn tv-er til sykehuset

STOLT:  Nå har Felix Hval Engelstad (14) og moren Beathe Hval Borge samlet inn brukte og brukbare tver til avdelingen.

STOLT: Nå har Felix Hval Engelstad (14) og moren Beathe Hval Borge samlet inn brukte og brukbare tver til avdelingen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En flimrende liten «tjukkas» av en tv ble rullet inn på rommet til Felix på Bærum sykehus. Det synes 14-åringen var så dårlig at han startet innsamling av tv-er.

DEL

Siden jul har Felix Hval Engelstad hatt et par kortere opphold på kirurgisk avdeling på Bærum sykehus. Gutten fra Vøyenenga er veldig skuffet over at det nesten ikke finnes tv-er på rommene. Tiden kan fort bli litt lang hvis han ikke kan følge med på skjermen.

LES OGSÅ: Flott at en 14-åring vil bidra

Da han lå der i forrige uke ble det rullet en gammel, liten tv på 21 tommer inn på rommet hans. Den var knapt brukbar der bildet flimret over skjermen og alle menneskene så grønne ut, forteller mamma Beathe Hval Borge som var sammen med sønnen på sykehuset.

Mange skal bytte tv

– Jeg har forståelse for at tv-er ikke er førsteprioritet på et sykehus og at medisiner og utvikling av sykehuset er førsteprioritet. Det er hovedsakelig voksne mennesker på avdelingen og det er internett-tilgang for folk som har iPader og annet.

Felix og mamma Beathe ville gjøre noe med det dårlige tv-tilbudet.

– Vi vet det er mange som sitter på fine flatskjermer som de ikke bruker eller har planer om å bytte ut. Derfor la jeg ut en melding på Facebook hvor jeg etterlyste tv-er som kan brukes på sykehuset, forteller Beathe.

LES OGSÅ: Solgte landstedet - gir bort millioner

Sendte ut denne meldingen

Og hun fikk rett, kort tid etter at hun la ut denne meldingen:

«Flatskjerm tv-er ønsker GRATIS!

Hei! Sønnen min er for tiden innlagt på Bærum sykehus, og de har et stort behov for å fornye tv-parken. Lurer derfor på om noen har en eller flere velfungerende flatskjerm-tv (er) som de kunne tenke seg å donere til sykehuset (kirurgisk avdeling i 7 et.)? Ta gjerne kontakt med meg via pm.

Dermed strømmet tv-ene inn.

Det ble et veldig trøkk de to første dagene og jeg tror det kom inn 11 tv-er, forteller Beathe.

De har de siste dagene vært rundt og samlet inn fjernsyn og enkelte har levert direkte til sykehuset.

– Det har vært veldig gøy å samle dette inn og levere dem på avdelingen. Det er kjempefint at så mange hadde lyst til å gi en tv til sykehuset så man gamle tjukkas-tv-er eller ikke har tv på rommet i det helet tatt, sier Felix.

LES OGSÅ: Babyer skaffer inntekter på Bærums Verk-senteret

Helt supert

Avdelingsleder på kirurgisk avdeling, Linn Marit Røisland, er veldig glad for Felix og mamma Beathes initiativ.

– Helt supert og fantastisk, sier hun.

LES OGSÅ: Amalie (7) og Martin (3) får ikke julegaver. I stedet går pengene til Afrika

Artikkeltags