– Det gjør noe med en mann når den lille dukker opp bak horisonten. Alt av macho forsvant på et tidels sekund, sier den nybakte førstegangsfaren Anders Fanuelsen (30) fra Rykkinn.

LES OGSÅ: Lokker med enerom og lystgass

Den dagsferske nyheten Emilie tar seg en strekk, inntullet i et rosa pledd. Hun virker helt ubesværet over at hun er baby nummer 155 i juli. Siden hun kom til verden, har åtte til meldt sin ankomst ved sykehuset.

– Vi satt på hytta for noen dager siden og hørte på radioen at det var fullt på fødestua på Bærum sykehus. Da tenkte jeg på at jeg skulle føde midt i høysesongen, men vi har ikke merket noe til det. Alt har gått helt fint, sier moren til Emilie, Anette Bø (36).

LES OGSÅ: Dramatiske minutter da Herdis Elise kom til verden

Hjelp fra nabolandene

I juni måned i fjor ble det født 156 barn ved fødeavdelingen. I år var tallet 179 på samme tid.

De ansatte venter seg stort innrykk av fødende også i august, noe som gjør at årets babyproduksjon overgår fjorårets med god margin.

– Vi får inn faste sommervikarer. Mest fra Sverige, men også fra Danmark. Hver uke har vi rundt ti vikarer innom avdelingen. Disse reiser hit hvert år for å jobbe her om sommeren, sier avdelingsjordmor Kjersti Nordrum.

LES OGSÅ: Jordmor-pris til Bærum sykehus

Havresuppe

Den lille familien fra Rykkinn får kanskje reise hjem i kveld. Etter to tidligere barnefødsler, er mor godt vant med smårollinger.

– Sånne små mennesker gjør deg ganske bløt, sier far Anders Fanuelsen.

LES OGSÅ: Politiet: Det ble en gutt

For Anette Bø var det stort å få føde på Bærum sykehus.

– Jeg ble også født her, og mamma har alltid snakket om den gode havresuppen man får tidlig på morgenen. Så jeg har gledet meg til det. Det er så mye omsorg i den, og den er så god, sier hun.