Blant dem er Toril Morken, som er overlege ved kirurgisk avdeling ved Bærum sykehus og hovedtillitsvalgt for overlegene der. Hun sier til NRK at motivasjonen for å fortsette i jobben blir borte når arbeidspresset er så høyt.

LES OGSÅ: Når nøden er størst, reiser Ole Åker for å hjelpe

En ny undersøkelse Akershus Legeforening har gjennomført, viser at halvparten av dem som svarte, 45,5 prosent, vurderer å slutte i jobben som lege. 66 prosent begrunner det med at arbeidsbelastningen er for høy. Mens 41,5 prosent svarer at det er på grunn av vaktbelastningen.

– Det er et samfunnsmessig problem at stadig flere arbeidsoppgaver gir mindre tid til pasientbehandling, sier Morken.

Føler seg presset

Hun forteller om en arbeidshverdag hvor journaler skal føres, pasienter må hentes, legene må løpe frem og tilbake, og når arbeidsdagen er slutt er ikke arbeidet ferdig.

LES OGSÅ: – En gang jeg var på sykehuset spurte jeg om de hadde en jobb til meg. Jeg begynte dagen etter

Hun forteller om situasjoner hvor legene ikke vet om pasienten er godt nok utredet og ferdig behandlet når presset for å skrive ut pasienten kommer.

Fungerende klinikkdirektør ved Bærum sykehus, Niels Kristian Thybo, innrømmer overfor NRK at arbeidsbelastningen for legene er høy, men han er ikke enig i at den er for høy eller at det går utover pasientene.