Denne mannen skal lede Bærum til nye høyder

NY SJEF: Luke Torjussen skal lede Bærum SK tilbake til 1. divisjon.

NY SJEF: Luke Torjussen skal lede Bærum SK tilbake til 1. divisjon. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Luke Torjussen (31) mener Bærum må finne tilbake til røttene. Han er den nye A-lagstreneren i klubben.

DEL

Nå er det endelig klart hvem som skal trene Bærum kommende sesong. Klubben har funnet mannen i egne rekker. Juniortrener Luke Torjussen får den tøffe oppgaven med lede laget tilbake til 1. divisjon.

LES OGSÅ: Roar Johansen og Bærum uenige om oppsigelse – nå kvitter Bærum seg med assistenttrener

– Det er litt tidlig å snakke om opprykk allerede nå. Først må gruppen sette seg ned for å prate sammen. Jeg har så vidt møtt spillerne, sier den nye Bærum-treneren Luke Torjussen som tar over etter at Roar Johansen fikk sparken etter nedrykket fra 1. divisjon til 2. divisjon i høst.

Spennende

I går signerte han en avtale som gjør han til hovedtrener i klubben. I ett år, med opsjon på to år til, skal han i første omgang være sjef.

– Jeg gleder meg utrolig mye. Det blir skikkelig spennende, sier Torjussen på engelsk. For han er født og oppvokst i England. Han har også bodd fem år i USA.

De siste årene har Norge vært hans hjemland.

LES OGSÅ: Roar Johansen og Bærum Sportsklubb i kontraktskonflikt

Tandberg-fan

31-åringen har vært juniortrener i Bærum i tre år. Han har jobbet sammen med tidligere Bærum-trener Morten Tandberg, og han legger ikke skjul på at han liker den ballbesittende stilen som Tandberg også representerte.

LES OGSÅ: Bærum SKs sportslige leder om Roar Johansen: – Vi følte at vi hadde rett mann

– Jeg har jobbet sammen med Morten tidligere, og han er en fantastisk trener som jeg er fan av. Jeg mener at Bærum må finne tilbake til røttene sine. Ballbesittende og attraktiv fotball er min stil, sier han.

Må satse lokalt

Torjussen har vært juniortrener i Bærum i tre år. Da er det kanskje ikke så overraskende at han er opptatt av spillerutvikling.

– Jeg mener at Bærum først må satse lokalt, og kikke lokalt etter spillere. Men det er selvfølgelig en utfordring. Det er ikke alltid de finnes, sier han.

LES OGSÅ: Kristoffer Tollås om Roar Johansens avgang: – Det var ingen overraskelse

Ingen stor spiller selv

Luke Torjussen var ingen gigant på fotballbanen selv. Han spilte juniorfotball, og var aldri noen stjerne i de høyere divisjoner.

– Men jeg begynte tidlig å trene lag. Jeg var vel 19-20 da jeg trente mitt første lag. Jeg har også en ganske god trener- og sportsmanagment-utdannelse, sier den nye sjefen på Sandvika stadion.

LES OGSÅ: Alt om Bærum-sesongen

– Jeg vil også få takke Bærum for at jeg fikk denne muligheten, sier Luke Torjussen.

Dermed er de tre største klubbene i Asker og Bærum ledet av trener fra De britiske øyer. Billy McKinlay (Skottland) i Stabæk, Kevin Nicol (Skottland) i Asker og nå altså Luke Torjussen (England) i Bærum.

PS! Luke Torjussen opplyser at hans oldefar var fra Norge. Derfor etternavnet Torjussen.

Artikkeltags