Bærum-tap mot VIF 2: – Forferdelig andreomgang

TAPTE: Trener Luke Torjussen var ikke fornøyd med Bærums andre omgang mot Vålerenga 2.

TAPTE: Trener Luke Torjussen var ikke fornøyd med Bærums andre omgang mot Vålerenga 2. Foto:

Av

Bærum åpnet godt, men slet etter pause mot Vålerenga 2. Til slutt var sesongens første tap et faktum.

DEL

Bærum - Vålerenga 2 1-2

For etter en førsteomgang der Bærum var klart nærmest, byttet lagene roller i den andre omgangen. Plutselig var det Vålerenga som styrte spillet og skapte sjansene - noe Bærum hadde gjort før pause.

– Vi hadde en OK første omgang, med en god start. Vi skapte noen gode muligheter vi burde ta, men alt i alt var det en OK åpning. Den andre omgangen derimot, var forferdelig, sier Luke Torjussen.

Og Vålerenga skulle ta bedre vare på sine sjanser enn Bærum. For etter en målløs førsteomgang, kunne Oliver Valaker Edvardsen gi gjestene ledelsen etter en drøy time.

LES OGSÅ: Lover å jobbe gratis for Asker om de rykker ned

– Ingen balanse

Seks minutter etter det første målet, skulle hovedstadslaget doble ledelsen, da Herman Stengel smalt en straffe ned i venstre hjørne og i mål.

Dermed var det 2-0 til Vålerenga, med 22 minutter igjen på kampuret.

– Vi hadde ingen balanse, og ingen struktur noe sted. Vi kom heller ikke med den energien vi ønsket i den andre omgangen, oppsummerer Torjussen.

– Jeg tror at når vi kommer ut etter pause, og de skaper noen muligheter, så forandres mentaliteten og rytmen i kampen. Vi kom aldri helt inn i det igjen, sier treneren videre.

Han var litt usikker på om straffen imot var korrekt idømt.

– Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror ikke det var straffe. Uansett, det drepte kampen, mener Torjussen.

LES OGSÅ: Bærum-treneren: – Jeg ser ikke etter masse penger

Reduserte

Samtidig kunne Bærum fort fått en straffe selv. Etter 65 minutters spill, trakk Emanuel Kot dro seg inn i feltet fra venstre side. Han fikk et kakk i leggen, og mistet helt tydelig balansen. Men, han klarte å holde seg på beina, og dommeren unnlot å blåse. Torjussen ville ikke si noe bastant om situasjonen, men er klar på at Bærum hadde nok muligheter til å få noe ut av dette på egen hånd.

– Hvis vi hadde satt noen av sjansene i første omgang, så hadde kampen naturligvis blitt en helt annen. Vi hadde også en sjanse rett etter at de hadde gått opp i 1-0, men vi bommet på den også. Kanskje skulle vi hatt straffe i den situasjonen, sier han.

De gulkledde skulle dog få en redusering, om enn noe for sent. To minutter før ordinær tid var over, var Erblin Llullaku først på et innlegg, og sendte ballen kontant i mål. Bærum forsøkte så godt de kunne å komme til flere sjanser, men Vålerenga fikk stengt av på en god måte - og hindret de gulkledde fra å få til noe særlig på overtid.

Dermed ebbet kampen ut i 1-2 på Sandvika stadion.

LES OGSÅ: Ber om annen lagkaptein

Lokaloppgjør

Nå venter lokaloppgjør mot Asker for Bærum.

– Det er ikke vanskelig å finne energi til en sånn type kamp, samtidig som det ikke bare er enkelt med lokaloppgjør. Men vi skal bruke denne kampen som en motivasjon til den, sier Torjussen.

Artikkeltags