Tafesse skjøt Bærum oppover tabellen

DOBBEL: Emmanuel Kot Chol Tafesse scoret to mål da Bærum senket Vindbjart.

DOBBEL: Emmanuel Kot Chol Tafesse scoret to mål da Bærum senket Vindbjart. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Emanuel Kot Chol Tafesse scoret to nye mål for Bærum, og er oppe i fire de siste to kampene.

DEL

Bærum-Vindbjart 3-0

Fire mål på to kamper. Det er fasiten for Emanuel Kot Chol Tafesse, etter at han lørdag igjen banket inn to mål for Bærum. Forrige helg var det gamle lagkamerater i Strømsgodset 2 som ble senket av 21-åringen. Denne helgen var det serietreer Vindbjart som måtte reise hjem tomhendt da Bærum klatret på tabellen.

Gjestene, som er nummer tre i serien, åpnet best, men utover i første omgang tok Bærum mer og mer over.

De fortsatte å spille godt i andre omgang, og etter en tiems spill fikk de uttelling da Tafesse banket inn sitt første mål. Tolv minutter senere var venstrekanten igjen frempå, og doblet til 3-0. Da innbytter Kristoffer Tollås satte 3-0 på en straffe få minutter før slutt, var det hele avgjort.

LES OGSÅ: Asker knust i Arendal

Avgjørende seier

– Det var avgjørende å vinne i dag, slår Bærum-trener Luke Torjussen fast.

Med lørdagens seier klatrer Bærum opp på fjerdeplass med 34 poeng, fem kamper før sesongen er over. Det er likevel ikke mange poengene ned ti åttendeplassen, som betyr nedrykk i neste års nye seriesystem.

– Slik det er i serien nå, var poengene viktige. Du kan være nummer tre, tape én kamp og gå ned på syvendeplass, sier drammenseren Tafesse.

LES OGSÅ: – Ikke voksenlag i miniatyr

Selv om han nå har ni mål i serien, fire av dem scoret de to siste kampene, er han nøye med å beholde fotballskoene godt plantet i kunstgresset.

– Jeg må nulstille for hver kamp, det har jeg lært tidligere. Det har vært sånn tidligere at jeg har scoret, og så har det gått to-tre kamper uten scoring. Jeg må nullstille, og har trenere som er flinke til å hjelpe meg med det, sier han.

LES OGSÅ: Bærum slo tilbake og tok ultra-viktige poeng

Kampfakta

Bærum-Vindbjart 3-0 (0-0)

2. divisjon menn, avdeling 4

Mål: 1-0 59. Emanuel Kot Chol Tafess, 2-0 (71.) Tafesse, 3-0 (86.) Kristoffer Tollås (str.)

Bærum (4-4-2): Grzegorz Flasza – Rasmus Isegran, Lars Iver Slemdal, Mattias Pedersen, Mounir El-Masrouri – Daniel Berg, Morten Giæver (Kristoffer Tollås fra 65. min.), Jan Aubert, Emanuel Kot Chol Tafesse – Erblin Llullaku, Moses Mawa (Emmanuel Amarh fra 85. min.)

Gule kort: Mawa, Aubert, Llullaku, Bærum. Emil Pedersen, Vindbjart

Dommer: Ole-Alexander Ekeli Valen, Kråkerøy

Tilskuere: 369 på Sandvika stadion

Artikkeltags