Seks mål etter pause mellom Bærum og HamKam

UTLIGNET: Mounir El-Masrouri (nr. 3) sørget for Bærum-jubel på overtid mot HamKam. Bildet er fra en tidligere kamp.

UTLIGNET: Mounir El-Masrouri (nr. 3) sørget for Bærum-jubel på overtid mot HamKam. Bildet er fra en tidligere kamp. Foto:

Av

Etter en kjedelig førsteomgang fikk vi et vanvittig målshow etter pause på Sandvika stadion lørdag.

DEL

Bærum - HamKam 3-3

Med et av kampens siste spark på ballen utlignet Mounir El-Masrouri for Bærum - og sørget for at de gulkledde i det minste fikk ett poeng i den forrykende kampen mot Ham-Kam.

En lang ball ble stusset videre av Mattias Pedersen, og El-Masrouri var raskest til å plukke opp andreballen. Bærum-kapteinen lot seg ikke be to ganger, og satte ballen iskaldt i hjørnet.

– Det var sinnssykt deilig. Jeg måtte bare ta en råsjanse på at Mattias skulle vinne duellen, og så prøve å få satt den i hjørnet. Det gikk heldigvis bra, sier en lettet El-Masrouri rett etter kampen.

LES OGSÅ: Bærum foreslår å slutte med gummi i kunstgressbaner

– Texas uten like

Men om El-Masrouri var klar på at det var deilig å score utligningsmålet, var han mer i tvil om hva han skulle synes om kampen.

– Hva skal man si? Første omgang synes jeg er ganske jevn, det er en stillingskrig mellom to gode lag. Så ble det jo det stikk motsatte etter pause, ler venstrebacken.

– Det var jo Texas uten like. Det svinger frem og tilbake. Jeg vet ikke helt. Vi scorer jo på overtid, og da går man selvfølgelig av med en god følelse. Men jeg vet ikke om vi skal være fornøyde eller skuffet, fortsetter han.

Det virket som at dere spilte dem dårlig i førsteomgang, men at det sprakk litt når de fikk målet?

– Ja, vi sluttet med det etter at vi tar ledelsen, synes jeg. Nei, vi kan ikke være misfornøyde når vi scorer 3-3 på overtid, men samtidig skulle vi gjerne fått mer ut av dette, mener El-Masrouri.

LES OGSÅ: Enormt drama da Bærum tapte på overtid

Målshow

Innen El-Masrouris utligningsmål hadde vi sett en kjedelig førsteomgang på Sandvika Stadion, fullstendig blottet for store målsjanser.

Men så skulle kampen ta fyr etter pause:

Kun tre minutter av den andre omgangen var spilt da Daniel Berg driblet fint på Bærums høyrekant. Han dro ballen over på venstrefot, og skrudde den inn i feltet - helt til Emanuel Kot Tafesse, som ventet på bakre stolpe. Han dyttet ballen i mål fra kort hold, og Bærum ledet 1-0.

Da timen var spilt skulle Ham-Kam dog respondere. Et innlegg fra høyrekanten så ut som keepermat - men Bærums keeper Midtgarden fikk akkurat ikke grep om ballen, og glapp den mellom hanskene. På bakre stolpe ventet Ivar Rønning, som enkelt kunne sette ballen i det tomme buret.

Ti minutter senere fikk vi kampens kanskje flotteste scoring, men dessverre for Bærum var det gjestenes Bosse Kevin Beugre som sto for den. Et inlegg så ut til å være litt for upresist for spissen, men han kastet seg akrobatisk til værs, og brassesparket inn HamKam-ledelse.

Den skulle dog bare vare fire minutter. To ganger vant Bærum frispark 18 meter fra mål, omtrent ved hjørnet av sekstenmeteren, og to ganger prøvde Daniel Berg seg. Det første forsøket var godt, men det andre var bedre - Faktisk så godt at HamKam-keeper Lukasz Jarosinski bare kunne se ballen fyke inn i nettet.

Åtte minutter før slutt kom målet som mange nok trodde var det avgjørende. Etter en frekk frisparkvariant havnet ballen hos John Anders Riise, som plutselig var alene med keeper. Han lobbet ballen over en utrusende Midtgarden - og inn i mål til 3-2 til HamKam.

Det så ut til å bli den avgjørende scoringen, helt til El-Masrouri altså utlignet på overtid for vertene.

LES OGSÅ: Bærum scoret fire mål på 15 minutter

– Vi fortjente poenget

Bærum-trener Luke Torjussen gikk fra å være hoppende glad til lynende forbannet og tilbake til lykkelig igjen på sidelinjen underveis i kampen. Etter at dommeren blåste av var han lettet.

– Jeg synes vi fortjente poenget, skal jeg være ærlig. Den første omgangen var god av oss. Vi kontrollerte kampen, og de skapte vel ingen ting. Samtidig manglet vi også sluttprodukt på den siste tredelen av banen, sier Torjussen.

– Vi forventet at de skulle komme ut i 100 etter pause, på grunn av den svake førsteomgangen deres, men vi spilte veldig bra frem til målet vårt. Da blir vi litt defensive. Men det faktum at vi kom tilbake er bra, fortsetter Bærum-treneren.

Han er enig med El-Masrouri i at Bærum ga fra seg initiativet etter 1-0-scoringen.

– Da sluttet vi å gjøre det vi er gode på. Jeg synes vi gjør det ganske ofte. Vi tror vi har kontroll, men så gir vi den fra oss. Den første omgangen var profesjonell og nøyaktig, men i den andre så forsvant alt det.

– Er du fornøyd med det ene poenget?

– Slik det så ut på slutten: Ja. HamKam er et topplag, og man kan se hvorfor.

LES OGSÅ: Snudde 0-2 til 3-2

Kampfakta

Bærum 3 (0)

HamKam 3 (0)

Fotball, PostNord-Ligaen Avdeling 1, menn, 10. runde.

Mål: 1-0 (49.) Emanuel Kot Tafesse, 1-1 (62.) Ivar Sollie Rønning, 1-2 (69.) Bosse Kevin Elie Beugre, 2-2 (74.) Daniel Berg, 2-3 (82.) John Anders Rise, 3-3 (90.) Mounir El-Masrouri.

Gule kort: Tobasegnou Francois Yabre og Petter Vaagan Moen, HamKam.

Bærum: Sondre Midtgarden - Mounir El-Masrouri, Lars Iver Slemdal, Mattias Pedersen, Rasmus Isegran - Jan Aubert, Ismar Dizdar, Daniel Berg - Emanuel Kot Tafesse, Moses Mawa, Erblin Llullaku

Innbyttere Bærum: Jon Tveit Rønning i 86. min for Llullaku

HamKam: Lukasz Jarosinski - Juan Santana, Marius Bratberg Lund, Ruben Alegre Guerra, Tobasegnou Francois Yabre - Petter Vaagan Moen, Markus Solbakken - Truls Jevne Hagen, Ivar Sollie Rønning, Ole Erik Midtskogen - Bosse Kevin Elie Beugre

Innbyttere HamKam: John Anders Rise i 77. min for Santana, Valentin Blaka i 86. min for Rønning.

Dommer: Henrik Andreas Grenå Pettersen, Gresvik IF

Artikkeltags