Det bekrefter daglig og sportslig leder i Bærum Sportsklubb, Henrik Dahl.

- Et spennende valg. Han er veldig opptatt av å utvikle det som er her til noe bedre, det stemmer med klubbens ambisjoner. Målet er å bli bedre hver eneste dag for å sette oss i posisjon til etter hvert til å konkurrere om et opprykk, sier Dahl.

LES OGSÅ: Bærum vant med ti mann i Torjussens avskjedskamp

Solid karriere

Han har selv spilt med Jan Derek Sørensen (46) i Lyn. Sørensen har 21 A-landskamper som spiller og bakgrunn fra en rekke klubber, deriblant tyske Borussia Dortmund og Rosenborg.

Jan Derek Sørensen har trente 2001-kullet i Bærum i tre sesonger.

- Vi kjenner ham veldig godt og vet hva han står for. Han er god til å utvikle lag og stiller krav til spillere og omgivelser som man har godt av.

LES OGSÅ: Torjussen fortsetter ikke som Bærum-trener

Fersk A-lagstrener

Sørensen har ikke tidligere trent et A-lag. Det hadde heller ikke Bærums avtroppende trener Luke Torjussen.

- Vi kunne sikkert landet på en mer erfaren trener, men vi velger dette. Med god backing kommer de raskt inn i det og Bærum har historikk med trenere som starter her med å få A-lagserfaring. Vi har tro på ambisiøse og sultne folk, kommenterer Dahl.

Bærum hadde et middels budsjett sammenliknet med konkurrentene i årets 2. divisjon. Ifølge Dahl blir rammevilkårene de samme neste år.

- Vi har ikke penger som Fredrikstad har. Men vi er gode på å ta det vi har og bruke det på best mulig måte. Målet er som sagt å bli bedre hver dag – gjør vi det så ender vi tilslutt i posisjon til å kjempe om opprykk. Hvor lang tid det tar vet jeg ikke.