Bærum tapte mot ti mann

TAPTE: Lars Ivar Slemdal og Bærum tapte hjemme mot ti mann sterke Skeid lørdag.

TAPTE: Lars Ivar Slemdal og Bærum tapte hjemme mot ti mann sterke Skeid lørdag. Foto:

Av

Bærum klarte ikke å utnytte at Skeid fikk en mann utvist rett før pause. I stedet var det gjestene fra Oslo som tok med seg alle tre poengene.

DEL

Bærum - Skeid 0-1

På tross av at Skeid fikk rødt kort rett før pause, var det nemlig kun den tidligere storklubben som scoret i kampen. Mens Bærum forsøkte og forsøkte å finne åpninger i et kompakt Skeid-forsvar, kontret Skeid - og David Tavakoli scoret for gjestene.

– Det røde kortet var det verste som kunne skjedd oss i dag. Da la de seg lavt, og kjempet enda mer. De tenkte OK, vi er en mann mindre, så vi jobber hardere og legger oss dypere, sier Bærum-trener Luke Torjussen etter kampen.

– Det er vanskelig å spille mot et lag som legger seg så dypt. De gjør det uansett, og satser på kontringer, men når de blir ti mann legger de seg så dypt at det er vanskelig, smiler Torjussen oppgitt.

LES MER: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

Jevn førsteomgang

Den første omgangen var relativt jevnspilt. Begge lags keepere måtte ut i full strekk etter headinger av henholdsvis Bærums Moses Mawa og Skeids Nunez Godoy. Nærmest før pause var dog Jens Rognved, som fikk stå dønn alene på 17 meter etter en corner. Skeids Ørjan Hopen slo like så godt corneren lavt ut til Rognved, som fyrte løs - men ballen traff stolpen.

– Vi hadde mye ball i første omgang. Men vi klarte ikke skape nok sjanser med den, det var jo faktisk de som hadde største sjansene, sier Torjussen.

Det var dog det som skjedde rett før hvilen som hevet temperaturen mest på Sandvika stadion i løpet av de første 45 minuttene.

Skeids Mustafa Hassan Ahmad kastet seg inn i en 50/50-duell med Rasmus Isegran. Sistnevnte traff ballen, mens Ahmad traff Bærum-spillerens legger med knottene. Dommeren dro så opp det røde kortet.

LES OGSÅ: Tredje strake for Asker

– Vet det kommer kontringer

Dermed hadde Skeid ti mann i den andre omgangen. De rødkledde la seg dypt, og dro alt tempoet ut av kampen.

Etter 69 minutter skulle gjestene likevel få en scoring. En frekk finte på Skeids høyrekant gjorde at Jonas Bergersen kom seg fri. Han slo en lav pasning til David Tavakoli, som fikk stå litt for upresset, sett med Bærum-øyne, og skru ballen opp i høyre kryss. Bærum-keeper Sondre Midtgarden var så vidt borti ballen, før den føk videre inn i nettet.

– Det er en ganske jevn førsteomgang. De har kanskje litt flere sjanser. Så får de rødt kort, og da bør vi egentlig ha full kontroll. Vi har ballen mye, men vi klarer ikke skape noen sjanser. Vi vet de kommer til å få noen kontringer, og så klarer de å score på det, sier en skuffet Jan Aubert etter kampen.

– De klarer å dra ned tempoet. Selvfølgelig skjer det når de er en mann mindre. Vi klarer ikke håndtere det. Det er kjedelig, fortsetter han.

Aubert får støtte av Torjussen.

– De gjorde en god jobb med å drepe tempoet i kampen. Vi klarte ikke å heve det, og de drepte det fullstendig. Det var smart gjort av dem, mener Bærum-treneren.

LES OGSÅ: Berget Bærum-poeng på overtid mot Raufoss

Tre ukers pause

Nå venter en tre ukers kamppause for Bærum.

– Vårsesongen har vært OK. Hadde i vunnet i dag, så hadde vi gått inn i pausen med 20 poeng, og da kunne vi sagt oss fornøyde. Nå har vi bare 17 poeng, og føler oss litt presset, sier Torjussen.

– Men det er en jevn liga. Det er litt sånn at alle kan slå alle, mener Bærum-treneren.

Kampfakta

Bærum 0 (0)

Skeid 1 (0)

Fotball, 2. divisjon Avdeling 1, menn, 12. runde.

Mål: 0-1 (69.) David Tavakoli

Gule kort: Ismar Dizdar, Jan Aubert, Emanuel Kot Tafesse, Bærum. Ørjan Hopen, Skeid.

Rødt kort: Mustafa Hassan Ahmad, Skeid

Bærum: Sondre Midtgarden - Ali Iqbal, Lars Iver Slemdal, Rasmus Isegran, Mounir El-Masrouri - Jan Aubert, Ismar Dizdar, Daniel Berg - Emanuel Kot Tafesse, Moses Mawa, Erblin Llullaku

Innbyttere Bærum: Ola Scheele Moe i 62. min for Dizdar, Jon Tveit Rønning i 78. min for Llullaku

Skeid: Idar Lysgård - Ridouan Essaeh, Tom Even Skogsrud, Mansor Gueye, Ayoub Aleesami - Jens Rongved, Henning Andresen, Ørjan Hopen, Mustafa Hassan Ahmad - David Tavakoli, Johannes Nunez Godoy

Innbyttere Skeid: Jonas Bergersen i 54. min for Rongved, Mats Andersen i 82. min for Tavakoli.

Dommer: Kent Gomo Hammer, Kolstad Fotball

Artikkeltags