Bærum tapte mot opprykksklare HamKam - men nå er det helt sikkert at plassen er sikret

MÅTTE SE SEG SLÅTT: Trener Luke Torjussen og Bærum tapte 0-2 for HamKam lørdag. Treneren var likevel fornøyd etter kampen.

MÅTTE SE SEG SLÅTT: Trener Luke Torjussen og Bærum tapte 0-2 for HamKam lørdag. Treneren var likevel fornøyd etter kampen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Bærum kom fra to strake seire, men kunne ikke ta sin tredje mot HamKam - som er den suverene vinneren av årets 2. divisjon avdeling 1. Samtidig er det nå ingen tvil om at Bærum spiller andredivisjonsfotball også neste sesong.

DEL

HamKam - Bærum 2-0

Det ble klart etter at Asker slo Brumunddal 2-1. Nå har Bærum elleve poeng ned til nettopp Brumunddal - og det er ni poeng igjen å spille om.

– Det er flott at vi er trygge. For å være ærlig synes jeg dette er en stor prestasjon av oss. Vi har noen gode spillere, men det har ikke bare vært en enkel situasjon de siste par sesongene. Vi har ikke hatt mye å rutte med. Vi har omtrent ikke gjort noen signeringer i år, samtidig som vi har mistet noen nøkkelspillere, så det å fullføre sesongen med å holde plassen på dette nivået, det er en prestasjon, sier Bærum-trener Luke Torjussen etter kampen mot HamKam - som endte med 2-0-tap.

En scoring av Ivar Sollie Rønning før pause og en av Kevin Beugre etter hvilen gjorde nemlig sitt til at alle tre poengene ble igjen i Hamar.

Og selv om Hamar Arbeiderblad hevder at Bærum var det klart beste laget tidvis i andre omgang, og at HamKam slet med å få tak i ballen i perioder, har Torjussen ingen problemer med å skryte av HamKam - som med seieren i dag sikret seieren i årets andredivisjon avdeling én - og med det opprykk fra årets sesong.

– Vi møtte et godt og solid HamKam-lag i dag. De hadde muligheten til å vinne ligaen, noe de gjorde. Vi visste det ville bli vanskelig i dag. HamKam er sterke hjemme, og de er det klart det beste laget vi har møtt i år. De har en sterk tropp, og er veldig organisert og solide overalt, skryter Torjussen.

Fornøyd

Bærum-treneren er likevel fornøyd med hvordan laget spilte - spesielt fordi de gulkledde manglet spissene Llullaku og Mawa i suspensjon, samt Kot i skade.

– I første omgang forsøkte vi å ligge litt defensivt og ta dem på kontringer. Samtidig forsøkte vi å variere spillet vårt litt, forklarer Torjussen

– De scorer på en kontring. Det var litt irriterende, fordi jeg synes vi gjorde en veldig god forsvarskamp i første omgang. De hadde noen dødballer, og selvsagt den scoringen, men utenom det hadde de bare en sjanse. Sånn sett er det skuffende å gå til pausen på 0-1, men samtidig var vi fornøyde med hva vi hadde gjort, fortsetter han.

Etter hvilen forsøkte Bærum å kontrollere kampen i større grad, og skapte noen halvsjanser.

– Men de forsvarte seg veldig, veldig godt, og selv om vi hadde noen halvsjanser gjorde vi ikke helt nok til å bryte gjennom. Så, ja, vi hadde ballen mer i andre omgang, og var kanskje farligere, men jeg følte at de hadde kontroll på kampen, mener Torjussen.

LES OGSÅ: Bærum klatret på tabellen

Leksjon

Dere hadde fire strake tap, men kommer fra to strake seire. Har formen kommet seg veldig nå i de siste kampene?

–  I de to forrige kampene fikk vi solide resultater. Vi trengte det. I dag kunne vi dra til Hamar med skuldrene senket noe. Vi var solide i dag i enkelte øyeblikk, men gjør noen feil som lag og individuelt. Du ser i dag et HamKam-lag som fortjener å rykke opp, da de er et nivå over oss. De er smarte og nøyaktige i alt de gjør på banen. De gjør jo ikke tabber, ler Torjussen.

– Vi gjør noen feil, og er kanskje litt naive. Det er en liten leksjon det vi opplever i dag, å se hva som kreves for å rykke opp i dagens nivå. Jeg er stolt over at vi gjorde en god kamp i dag, men det var ikke nok, mener briten - som tror Bærum-spillerne bare trivdes med en annen leksjon: Det faktum at det var over 1000 tilskuere på Briskeby i kveld.

Et antall mange Bærum-spillere ikke er vant til.

– Jeg synes det var veldig flott med et såpass stort publikum. Det var en veldig god atmosfære, og jegg tror ikke det hadde noe å si for kamputfallet. Selvfølgelig gir det et ekstra aspekt, men jeg tror egentlig spillerne bare ble mer motivert. Det er en virkelig fin arena, og å ha såpass med publikum var bare moro. Jeg tror ikke det påvirket kampen. Men vi hadde mange unge spillere på banen, og for dem er det kanskje moro og litt skummelt på samme tid, ler Torjussen.

LES OGSÅ: Asker nærmer seg playoffplassen

Vil gi unge sjansen

Ettersom Bærum-troppen var noe redusert som følge av suspensjoner og skader, mønstret nemlig Torjussen et ungt mannskap mot HamKam. Nå ønsker han å bruke en kombinasjon mellom unge og eldre spillere i de neste kampene.

For å sikre flest mulig poeng, samtidig som at unge spillere får sjansen.

– Jeg tror alle vil at vi skal kjempe videre for poeng. Det skal vi gjøre uansett, men det er også en mulighet nå til å gi unge spillere sjansen. Vi ønsker jo å mønstre et lag som er så sterkt som mulig, men samtidig må man se fremover, sier Torjussen.

– Jeg ser HamKam i dag - de har et rutinert lag, men de har også unge spillere i laget. Jeg tror det er måten å gjøre det på. Over årene har Bærum klart denne miksen veldig bra. Og ungdommene har vært veldig talentfulle. Det handler om å finne disse spillerne fremover også.

– Samtidig må vi sikre at vi tilbyr kvalitet rundt de unge spillerne. Det trenger de. Selvsagt vil vi prøve å få så mange poeng som mulig før slutt, samtidig som vi gir noen unge muligheten, sier Torjussen.

Kampfakta

HamKam 2 (1)

Bærum 0 (0)

Fotball, 2. divisjon menn avdeling 1, 23. runde.

Mål: 1-0 (16.) Ivar Sollie Rønning, 2-0 (77.) Kevin Beugre

Bærum: Sondre Midtgarden - Ali Iqbal, Lars Iver Slemdal, Mattias Pedersen, Mounir El-Masrouri - Mads Hasle, Ismar Dizdar, Ola Moe, Didrik Fredriksen - Jan Aubert, Daniel Berg

Innbytter Bærum: Håkon Mælumsæter Øverby i 87. min for Hasle

HamKam: Lukasz Jarosinski - Nicholas Mickelson, Jacob Egeris Pedersen, Ruben Alegre Guerra, John Anders Riise - Petter Vaagan Moen, Markus Solbakken, Truls Jevne Hagen, Ole Erik Midtskogen - Ivar Sollie Rønning, Markus Naglestad

Innbyttere HamKam: Juan Santana i 37. for Riise, Kevin Beugre i 69. min for Naglestad, Sander Eng Strand i 90. min for Solbakken

Gule kort: El-Masrouri, Bærum. Naglestad, HamKam

Dommer: Magnus Nicolai Koløy, Bjørndal IF

Tilskuere: 1059 på Briskeby

Artikkeltags