Bærum tapte for Finnsnes: – Vi må slutte å gjøre dumme feil

FOR ENKELT: Vebjørn Valle Grunnvoll gir Finnsnes 1-0 mot Bærum. – Vi kan ikke gi bort mål som det. Når man gjør det, blir det vanskelig, sier Bærum-trener Luke Torjussen etter kampen.

FOR ENKELT: Vebjørn Valle Grunnvoll gir Finnsnes 1-0 mot Bærum. – Vi kan ikke gi bort mål som det. Når man gjør det, blir det vanskelig, sier Bærum-trener Luke Torjussen etter kampen. Foto:

Av

Bærum åpnet svakt mot Finnsnes, og klarte aldri å komme seg ovenpå mot gjestene fra Troms søndag. Dermed gikk de gulkledde på sitt fjerde strake tap.

DEL

Bærum - Finnsnes 2-3

Bærum hadde muligheten til å ta et ordentlig steg ut av bunnstriden da de tok imot sisteplasserte Finnsnes søndag. Dessverre for de gule skulle dog ikke kampen gå deres vei. En god sluttspurt da Bærum lå under 2-3 til tross - Finnsnes tok med alle poengene tilbake til Troms. Dermed blir Bærum værende på niende plass, i det minste til i morgen, med fem poeng ned til nedrykkstreken.

– Dette var svakt. Vi gir bort for enkle scoringer, og setter oss selv i trøbbel. Vi klarer ikke å komme tilbake fra de baklengsene vi gir bort, sier Bærum-trener Luke Torjussen etter kampen.

Han trekker spesielt frem Finnsnes' første mål - som kom allerede etter fire minutter.Vebjørn Valle Grunnvoll kom seg litt for enkelt fri i feltet etter en corner og satte ballen i mål.

– Etter at de scoret roet vi oss noe ned, og begynte å spille. Men vi kan ikke gi bort mål som det første. Når man gjør det, er det vanskelig å slå disse lagene. Finnsnes er bra, og har fysiske spillere, påpeker Torjussen.

LES OGSÅ: Høydramatisk da Bærum tapte mot ti mann

Baklengs rett etter utligning

Etter Finnsnes' 1-0-scoring kom Bærum mer med i kampen. Daniel Berg smalt  et frispark tverrligger over etter en snau halvtime - og noen minutter senere ga Jan Aubert de fremmøtte troen på tre poeng, da han utlignet til 1-1 med en kontrollert avslutning i motsatt hjørne fra venstre side av sekstenmeteren.

Men, kun fire minutter senere satte Finnsnes, og Grunnvoll, sitt andre for dagen med et kanonskudd fra bortimot 40 meter. Dermed var stillingen 2-1 til Finnsnes, et resultat som skulle stå seg til pause.

LES OGSÅ: 2. divisjon fenger ikke fotballtilskuerne

Mer på hugget etter pause

I den andre omgangen var Bærum mer på hugget. De gulkledde hadde spillet, og jobbet for å finne åpninger i Finnsnes-forsvaret.

Men det var Finnsnes som fikk hull på byllen først også i denne omgangen. Vebjørn Valle Grunnvoll ble hat trick-helt etter 54 minutter, da han skrudde et frispark fra skrått hold ned i nærmeste hjørne, og mellom hanskene på Bærum-keeper Sondre Midtgarden.

Bærum la seg ikke ned, men fortsatte å kjempe, og fikk etter hvert etablert et nytt trykk mot Finnsnes-målet. Etter 64 spilte minutter ga dette resultater. En av flere Bærum-cornere fant Daniel Berg, på bakre stolpe. Han slo ballen tilbake mot mål på volley - og ballen gikk i mål via beinet til Moses Mawa og i mål. Dermed fikk Bærum et fornyet håp om poeng.

De gulkledde satte da også inn en brukbar sluttspurt, med godt trykk mot Finnsnes-målet ved flere anledninger. De grønnkledde gjestene klarte dog å blokkere det aller meste som kom - og det som passerte forsvarsmuren ble stoppet av Finnsnes-keeper Fredrik Mjøen Bakkelund, eller gikk utenfor eller over.

Dermed endte kampen med 3-2-seier til Finnsnes.

LES OGSÅ: Vant talentcup på Hamar

– Skaper nok

– Jeg synes egentlig ikke det er en så gæren prestasjon, men resultatet er selvfølgelig ikke det vi hadde håpet på i det hele tatt, sier Bærum-kaptein Mounir El-Masrouri etter kampen.

– Ved de tidligere tapene har vi rett og slett ikke vært gode nok. I dag synes jeg vi skaper nok til at vi bør vinne kampen. Men all honnør til Finnsnes, som kommer og setter tre dødballer og forsvarer seg med elleve mann. De gjør det de kommer for å gjøre, og lykkes med det, fortsetter han.

Bærum-kapteinen opplever at den første scoringen gjorde kampen vanskelig.

– De får en tidlig scoring, og da kan de legge seg lavt. Det er vanskelig å bryte seg gjennom, men vi skaper jo nok til å kunne dra i land det her, mener El-Masrouri.

LES OGSÅ: Bærum spilte uavgjort mot bunnlag

– Gode nok til å holde oss

Bærum er altså nå fem poeng over nedrykksplass, med seks kamper igjen av sesongen.

–  Vi har fortsatt fem poeng ned, men det er likevel ikke ok å ikke slå disse lagene hjemme. Vi må slutte å gjøre dumme feil, og sørge for at vi er mer presise, mener Torjussen.

Også El-Masrouri er klar på at Bærum må levere bedre fremover for å ikke i enda større grad havne i sumpen.

– Det er jo ingen tvil om at hvis vi ikke plukker poeng snart, så kan det jo bli en kamp for å overleve. Men jeg er overbevist om at det mannskapet vi har er godt nok til å holde seg. Men vi må levere, vi kan ikke bare si det. Vi må prestere og. Er vi litt mer bestemte og litt smartere fremover, så bør vi klare å ta nok poeng til å holde oss, mener El-Masrouri

Kampfakta

Bærum 2 (1)

Finnsnes 3 (2)

Fotball, 2. divisjon menn avdeling 1, 20. runde.

Mål: 0-1 (4.) Vebjørn Valle Grunnvoll, 1-1 (33.) Jan Aubert, 1-2 (37.) Grunnvoll, 1-3 (54.) Grunnvoll, 2-3 (64.) Moses Mawa

Bærum: Sondre Midtgarden - Kamran Ali Iqbal, Lars Iver Slemdal, Mattias Pedersen, Mounir El-Masrouri - Daniel Berg, Ismar Dizdar, Jan Aubert - Didrik Bjørnstad Fredriksen, Moses Mawa, Erblin Llullaku

Innbytter Bærum: Mads Fredrik Olsen Hasle i 75. min for Fredriksen

Finnsnes: Fredrik Bakkelund - Andreas Østeraas, Markus Rolandsen, Simon Laugsand - Fredrik Lund, Fredrik Allertsen, Jonathan Barlow, Tobias Schjetne, Tom-Erik Bang Kristiansen - Vebjørn Grunnvoll, Sega Ngom

Innbyttere Finnsnes: Glenn-Marin Andreassen i 60. min for Grunnvoll, Sverre Skoglund i 80. min for Sega Ngom, Mathias Bendiksen i 89. min for Allertsen

Gule kort: Aubert, Bærum. Østeraas, Sega Ngom og Bang Kristiansen, Finnsnes.

Dommer: Andre Knudsen Arnholt, Erdal IL

Artikkeltags