Bærum avanserte i cupen: – Deilig å ro i land seieren

AVANSERTE: Bærum slo Oppsal og avanserte til andre runde i cupen torsdag. Bildet er fra en tidligere kamp.

AVANSERTE: Bærum slo Oppsal og avanserte til andre runde i cupen torsdag. Bildet er fra en tidligere kamp. Foto:

Av

Bærum skapte en del sjanser, men stanget helt til det 70. minutt mot tredjedivisjonslaget Oppsal. Da sørget Ismar Dizdar for avansement.

DEL

For etter at begge lag åpnet kampen litt forsiktig, tok Bærum stadig mer kommando utover i den første omgangen. De gule fra Sandvika skapte de fleste og beste sjansene - uten å kunne omsette dem i scoring. Når heller ikke Oppsal omsatte sine sjanser, sto det 0-0 etter de første 45 minuttene.

– De første 20 minuttene er veldig frem og tilbake. Lagene tør ikke så mye. Men etter de innledende 20 minuttene tar vi litt tak i kampen. Vi gir bort noen sjanser, men er generelt best i første omgang, sier Bærums midtbanespiller Ismar Dizdar etter kampen.

LES OGSÅ: Holmen med ti mann måtte gi tapt for Asker etter ekstraomganger

Overtak etter pause

Etter pause tok Bærum stadig mer over, og trykket Oppsal bakover i banen. Men det måtte en dødball til før scoringen kom. En strålende innsvinger landet hos Dizdar, som med en kontant avslutning sendte Bærum i ledelsen. Da var det spilt 70 minutter på Sandvika stadion.

Oppsal løftet seg noe etter dette, og hadde spesielt en god mulighet - men avslutningen fra hjørnet av sekstemeteren strøk stolpen og gikk utenfor. Og da Bærum var gode til å holde på ball offensivt i banen, ble det til slutt hjemmejubel i Sandvika.

– I andre omgang er vi hvert fall best. Vi ser at vi har litt mer kvalitet enn dem etter hvert som kampen går. Selv om vi gir dem noen sjanser, er det vi som har best ferdigheter med ball. Det er også derfor vi klarer å komme til så mange sjanser som vi gjør, sier Dizdar.

LES OGSÅ: – Den var kjip. Jeg var sikker på at den skulle gå inn

Håper på Stabæk

Han synes ikke det er skuffende av Bærum å ikke kjøre mer over Oppsal, som til vanlig holder til en divisjon under Bærum.

– Nei, første runde i NM er alltid tøft, uansett hvem du møter. Begge lag har fullstendig fokus, og man tør ikke helt ta sjansen fra start av, så det blir litt stillingskrig til å begynne med. Samtidig hadde det vært veldig kjipt å tape i dag. Vi hadde litt presset på oss, da vi er i andre divisjon og de er tredje. Derfor er det er deilig å ro i land seieren, forklarer Dizdar.

Med seieren er Bærum altså videre i cupen. Dagens målscorer håper andre runde vil bringe et skikkelig lokaloppgjør til Kadettangen.

– Jeg er fra Fredrikstad, og det hadde vært gøy å møte dem, men de røk jo ut. Så det hadde vært gøy med Stabæk, smiler Dizdar.      

Artikkeltags