Nei til å bruke penger

TAP: Bærum tapte hele 1–4 for Vålerengas andrelag mandag kveld. Her er Bærums Didrik Bjørnestad Fredriksen (t.h.) i kamp mot VIFs Herman Stengel. BEGGE FOTO: KNUT BJERKE

TAP: Bærum tapte hele 1–4 for Vålerengas andrelag mandag kveld. Her er Bærums Didrik Bjørnestad Fredriksen (t.h.) i kamp mot VIFs Herman Stengel. BEGGE FOTO: KNUT BJERKE

Bærum har havnet i ingenmanns-land på tabellen. Derfor var det også uaktuelt å forsterke stallen i sommer.

DEL

Mandag tapte de gule fra Sandvika hele 1–4 for andrelaget til Vålerenga i Valhall. En kamp som sportslig- og daglig leder i Bærum, Henrik Dahl, kalte «isolert sett en sørgelig historie».

Resultatet forsterker også det at Bærum kan vinke farvel til plass nummer to på tabellen, som gir mulighet til kvalifisering til 1. divisjon. Veien ned til nedrykk er også ganske lang. Hele åtte poeng ned til Brumunddal, som ligger på nedrykk gjør at de med gult hjerte enn så lenge kan sove rimelig godt om natten.

– Opp til HamKam, som leder, er det definitivt for langt. Også til andreplassen er det trolig for langt opp, sier Henrik Dahl.

– Men vi gir selvfølgelig ikke opp før det er avgjort, presiserer han.

LES OGSÅ: Rødt kort og klart Bærum-tap for Vålerenga

– Uaktuelt åpne lommeboken

Tabellsituasjonen gjorde også at Bærum heller ikke hentet spillere i sommerens overgangsvindu. Det var et bevisst valg fra klubbens side.

– Vi har tro på de spillerne vi har i troppen. Vi mener at de holder et godt 2. divisjonsnivå. Det har de vist i flere kamper.

– For oss var det uaktuelt å åpne lommeboken for å bruke masse penger på én eller to spillere som hadde kommet inn i klubben for å spille ut sesongen. Spesielt når vi har så mange gode unge spillere som vi mener det er viktigere å satse på, mener han.

– Å bruke 150.000 – 200.000 kroner på nye spillere som fort kunne blitt usikre kort var uaktuelt for oss denne gangen.

– Fordi dere ikke har pengene?

– Vi skulle alltids klart å skrape sammen noen penger hvis vi virkelig følte at det var nødvendig med nye spillere. Men det gjorde vi ikke denne gangen.

LES OGSÅ: Dette har skjedd i fotballens overgangsvindu

Lokaloppgjør til helgen

– Dere har fortsatt ambisjoner?

– Selvfølgelig har vi det. Og vi går alltid på banen for å vinne. Men vi føler at klubben er inne i et generasjonsskifte. Etter årets sesong vil trolig flere spillere jakte nye klubber, samtidig som vi har unge spillere som er på vei opp. Da vil vi heller gi dem spilletid, sier Henrik Dahl som hevder at det å hente inn spillere på korttidskontrakt ofte er forbundet med stor usikkerhet – og et potensielt pengesluk.

– Nå ser vi frem til møte Asker hjemme på Sandvika stadion lørdag. De lokale oppgjørene lever sitt eget liv, sier Dahl.

Bærums mål mot VIF 2 ble scoret av Moses Mawa. I den samme kampen fikk Bærums Emanuel Kot Chol Tafesse rødt kort.

Artikkeltags