Bærum med langt steg mot sikker plass

TØFT: Asker Stian Stray Molde (til venstre) og Bærums Jan Aubert er vant til nervepirrende sesonginnspurter. Nå kjemper begge våre 2. divisjonslag en knallhard kamp for fornyet kontrakt i 2. divisjon.

TØFT: Asker Stian Stray Molde (til venstre) og Bærums Jan Aubert er vant til nervepirrende sesonginnspurter. Nå kjemper begge våre 2. divisjonslag en knallhard kamp for fornyet kontrakt i 2. divisjon.

Aldri en kjedelig sesong med Asker eller Bærum. Disse guttene vet ikke hva det er å spille et år uten å kjempe om opprykk eller nedrykk.

DEL

BÆRUM-PORS 3-1

Stian Stray Molde i Asker og Jan Aubert i Bærum er så vant til opp- og nedrykksdrama at de ikke skjelver et sekund i fotballshortsene av årets drama.

Siden 2010 har våre to klubber vært innblandet i dramatikk hvert eneste år.

– For å være helt ærlig har jeg ikke tenkt noe særlig på det. Jeg behandler de fleste kamper likt, sier Jan Aubert.

To ganger har han vært med på å rykke opp til 1. divisjon med Bærum, og to ganger har han vært med på nedrykk. Mer morsomt var det i 2014-sesongen da Bærum spilte kvalifiseringsspill for opprykk til eliteserien.

– Det er helt klart mye mer moro å spille for opprykk. Det er noe helt annet enn å spille for å unngå nedrykk – slik vi gjorde i fjor. Du kjenner det mest på hele gruppen og i treningshverdagen.

– Det har alltid vært noe å spille for de siste årene og mange spennende kamper, smiler Stian Stray Molde som debuterte for Asker som 15-åring.

Han er inne i sin 5. sesong på A-laget, og sier han ikke blir stresset av å spille kamper hvor det står mye på spill.

– Jeg spiller fotball fordi jeg synes det er moro å spille sånne kamper. Men det kan jo skje at det kommer litt nerver, forteller Stray Molde.

Begge på trygg grunn

At årets serieinnspurt er nervepirrende er det liten tvil om. Med tre kamper igjen å spille i årets 2. divisjon ligger Bærum på 3. plass med 40 poeng.

Lag nummer én på tabellen ved sesongslutt rykker opp, lag to til syv holder seg i 2. divisjon, mens resten rykker ned i 3. divisjon. Strømsgodset 2 er i øyeblikket på 8. plass med 32 poeng.

Bærum står nå med tre strake seiere, etter 3-1 hjemme mot  Pors lørdag.

– Det hjelper veldig å vinne et par kamper. Vi har en liten luke nå og det gir mye selvtillit. Nå begynner vi å få troen på det, sier Aubert.

Dermed ser det svært lyst ut med tanke på å holde plassen i divisjonen.

Asker kjemper videre

Asker er nummer seks med 37 - med fire kamper igjen å spille, etter 0-0 mot Vindbjart lørdag kveld. .

Stray Molde sitter ikke med regnearket og grubler over de forskjellige lagenes gjenstående program i serieinnspurten.

– Jeg kan ikke gjøre så mye med hvem de andre møter. Vi er over streken per dags dato. Vinner vi nå (borte mot Vindbjart) så ser det veldig bra ut, sier Asker-spilleren.

Artikkeltags