BÆRUM - NOTODDEN 2-1

Onsdag kveld var det duket for cupoppgjør på Sandvika stadion. Vertene kom fra 3-1-seier i 2. divisjonsoppgjøret mot Alta.

LES MER: Bærum tok årets første hjemmeseier

Notodden tok ledelsen etter fem minutter, men Bærum slo tilbake og avgjorde kampen på overtid i 2. omgang. Da det så ut til å gå mot ekstraomganger sendte Daniel Berg ballen igjennom til Vincent Joseph-Ifejilika og han sendte Sandvika stadion til himmels.

Dermed vant Bærum til slutt 2-1 og detonerte en liten cupbombe mot 1. divisjonslaget.

– Det var en relativt jevn affære. Jeg lurer på om vi hadde flest sjanser. Så er det jo velidg kjedelig for Notodden at vi scorer på slutten der, men det er litt stimen de er inne i og vi er inne. Gutta jobber veldig godt og jobber man hardt kamp etter kamp vil man få belønning til slutt, sier Bærum-trener Jan Derek Sørensen.

På papiret var gjestene Notodden favoritter før kampstart, og de befestet favorittstempelet etter fem minutter på corner. Michael Ledger ekspederte ballen i mål med et kontant hodestøt. Dermed 1-0 til gjestene.

Bærum hadde mye av banespillet i perioden etter scoringen, men maktet ikke omsette balbesittelsen i store sjanser.

Presset skulle likevel betale seg for Bærum. I kamp nummer 152 for Bærum dro Daniel Berg seg elegant inn i feltet, og sendte ballen ned i høyre hjørnet til 1-1 for vertene. Da var det spilt i 23 minutter.

LES MER: Tøff sesongstart for Bærum

Resten av omgangen var jevnspilt, og like før omgangen var over fikk nevnte Berg en ny skuddmulighet, men den ble blokkert. Dermed 1-1 til pause.  

Etter 60 minutter fikk Bærum 2. omgangs til da største sjanse. Martin Berg steg til værs etter en corner, men hodestøtet satt på innsiden av stolpen og ut.

Gjestene var heller ikke ufarlige. Etter 75 minutter måtte Bærum-keeper Midtgarden ut i full strekk, men fikk slått til corner.

Begge lag hadde muligheter mot slutten, men på overtid sendte Daniel Berg ballen inn til Vincent Joseph-Ifejilika. Han gjorde ingen feil og banket ballen i mål til 2-1.

Dermed lever cupdrømmen videre for Bærum.

Kampfakta

Fotball herrer, 2. runde NM
Bærum 2 (1)
Notodden 1 (1)
Mål: 0-1 Michael Ledger (5), 1-1 Daniel Berg (23), 2-1 Vincent Joseph-Ifejilika (90).
Gult kort: Lars Slemdal, Jan Aubert, Bærum. Paul Robson, Notodden.
Bærum: Sondre Midtgarden - Simen Lyngbø, Aron Olsen, Lars Slemdal, Mark Markus - Daniel Berg, Jan Aubert, Martin André Berg, Adonai Kidane (Jon Rønning fra 75 min.) - Kristoffer Sørensen (Emanuel Kot Chol Tafesse fra 60 min.), Vincent Joseph-Ifejilika.
Dommer: Emilie Rodahl Dokset.
Tilskuere: 114 på Sandvika stadion.