Bærum hadde null respekt for Vålerenga da lagene møttes i en treningskamp på Sandvika Stadion lørdag.I 1. omgang var hjemmelaget klart bedre enn gjestene fra Oslo, og med litt mer presisjon kunne de gått til pause med ledelse.

Før 2. omgang gjorde begge lagene mange bytter, og Vålerenga satte inn rutinerte karer som André Muri, Kristofer Hæstad og Daniel Fredheim Holm. Om det var det som var årsaken til at kampbildet forandret seg totalt, er umulig å si, men bortsett fra de første minuttene etter pause, var det Vålerenga som kjørte kampen.

KAMPREFERAT: Bærum-Vålerenga 0-1

Og da Simon Larsen stanget inn 1–0 til Vålerenga knappe ti minutter før full tid, kunne man ikke si at det var veldig ufortjent.

– Vi spilte en veldig god 1. omgang, særlig defensivt, og så ble det etter hvert også bedre offensivt. Etter pause vil jeg si det var ok defensivt, mens vi var dårlig fremover på banen. Vi slet veldig med å få kontroll på ballen, oppsummerer Bærum-trener Morten Tandberg, som til tross for tapet ikke hang med geipen etter kampen.

LES OGSÅ: - Solid kamp av oss

– Vålerenga skapte nesten ingen ting i åpent spill. Det meste av sjanser kom etter dødballer og det var på dødball de scoret også. Jeg er fornøyd med guttene. Jeg synes jeg får gode svar på hvem som er på det nivået jeg ønsker. Dette var en bra økt.

– Burde ledet til pause

I likhet med sin trener, var også Andreas Aalbu fornøyd med det Bærum leverte mot et eliteserielag.

– Vålerenga var på et helt annet nivå enn Stabæk, og det hadde ikke vært noe å si dersom vi hadde ledet til pause. Defensivt hadde vi full kontroll. I 2. omgang ble vi veldig baktunge og vi skapte like, men dette var uansett en positiv opplevelse. Vi møter et veldig godt lag, og jeg er ganske trygg på at det hadde sett annerledes ut dersom motstanderen var for eksempel Strømmen eller Hødd, sier midtbanespilleren.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her