Sa ja til Bærum - nei til eliteserien

Isak Scheel (til venstre) og Morten Tandberg.

Isak Scheel (til venstre) og Morten Tandberg. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Isak Scheel hadde flere tilbud fra eliteserien. Han valgte i stedet Bærum.

DEL

– Jeg hadde lyst til å komme et sted hvor jeg får spille sesongen ut. Dessuten er dette hjemtraktene mine, jeg slipper å flytte og det er bedre å spille i 1. divisjon enn i 3. divisjon hvor Lillestrøms 2. lag er, kommenterer Scheel.


22-åringen ble norgesmester for Stabæk som junior, men fikk ikke tilbud om kontrakt da han ble senior. I fjor spilte han 29 av 30 eliteseriekamper for Sogndal. Deretter ble han hentet til Lillestrøm. I år har det kun blitt fire kamper fra start i eliteserien – til tross for at han spilte i tre av de fire kampene LSK har vunnet så langt i år.


– Jeg vil heller være et sted hvor jeg får spille. Å få noen kamper nå vil være bra for min utvikling. Det var noen andre muligheter, men Bærum blir en morsom utfordring, sier Scheel, som innrømmer at disse mulighetene var for eliteserieklubber. En av dem var Stabæk.

LES OGSÅ: Flere nyheter om Bærum.


Scheel legger ikke skjul på at han har ambisjoner om å returnere til eliteserien. Han kommer på utlån til Bærum resten av året. Etter dette har han kontrakt ytterligere to år med Lillestrøm.
Det er Jan-Erik Aalbu og Paal Diskerud, faren til Stabæk-spiller Mikkel Diskerud, som har hjulpet Bærum å få til utlånsavtalen.


– Vi har jobbet lenge med Isak i forhold til dette vinduet. Det er bak vi trenger folk. En god stopper som er duellsterk vil hjelpe mye, sier Aalbu.


Tidligere denne uken ble Krister Aunan hentet tilbake til Strømsgodset hvor han var på utlån fra. Snart forsvinner Jan Aubert til USA for å studere. Dessuten er Thomas Finstad langtidsskadet.
Samtlige tre er midtstoppere og trener Morten Tandberg legger ikke skjul på at han er lykkelig over å få inn Isak Scheel.


– Godt fornøyd

– Vi er strålende fornøyde med å få inn Isak, spesielt nå som Krister Aunan forsvinner. Han er en spiller og en type som er midt i blinken for oss, kommenterer Tandberg.


Treneren røper at Bærum ønsker seg flere spillere.

– Vi er få spillere og det kommer til å bli en lang høstsesong, men å få på plass denne overgangen var det viktigste. Det er vi super-happy med, sier Tandberg.

LES OGSÅ: Flere sportsnyheter.


Bærum ligger sist i 1. divisjon med åtte poeng opp til fornyet plass.
– Jeg vet at Bærum har vært gode offensivt, men sluppet inn for mye mål. Det er vel der jeg kommer inn. Får håpe lykken snur nå, sier Isak Scheel.

Artikkeltags