Å bli slått ut av cupen i det 119. minutt etter et straffespark er bittert. Særlig når man selv føler seg snytt for både ett og to straffespark tidligere i kampen. Men det spørs om ikke reaksjonen fra Amahl Pellegrino og Christian Bjerke etter kampen var i overkant.

Først ut var Pellegrino, som publiserte denne tweeten:

"Man trenger null utdanning for å jobbe i NFF, og kun et forpult dommerkurs for å dømme NM! La meg bare gratulere dere hele gjengen. You suck" (Denne meldingen ble for øvrig slettet i går kveld)

Litt senere fulgte spissen opp med denne:

"Alle som følger @Baerumsk, vær så snill å hold dere hjemme fra nå av! Dere lager kun kvalme på tribunen, og er til ingen nytte! Takk for meg"

Keeper Christian Bjerke, som nylig inngikk veddemål på Twitter som gikk ut på at han skulle sykle Trondheim-Oslo naken dersom Elverum berger plassen i 1. divisjon, fulgte opp med denne meldingen:

"Sender en stor takk til NFF som setter opp en jævla talentløs dommer. Skandale. Ødelegger en kamp vi har full kontroll på. #NFF #Søppel"

- Harmløst

Det har ikke lykkes Budstikka å få tak i Amahl Pellegrino, men Bjerke avdramatiserer det hele.

- Jeg føler egentlig mitt utbrudd på Twitter var ganske harmløst. Jeg pratet med dommeren etter kampen. Det jeg skrev i tweeten er den sensurerte versjonen, forklarer keeperen, som ikke frykter noen sanksjoner fra NFF.

- Nei, jeg synes ikke språkbruken er så drøy. Jeg har sett det verre, påpeker Bjerke.

Les kommentaren: Åpen søknad om karantene

Ingen reaksjon fra Tandberg

Bærum-trener Morten Tandberg hadde ikke selv lest spillernes meldinger torsdag morgen, men fikk de referert av Budstikka.

- Guttene er ekstremt frustrerte da dette ble lagt ut. De var nettopp blitt frarøvet muligheten til å spille mot et eliteserielag i 3. runde, kommenterer treneren.

Umiddelbart virker det ikke som han kommer til å gjøre noe stort nummer av spillernes twitring.

 - Vi får legger det på kontoen for frustrasjon og at de er skuffet og lei seg for at de ikke gikk videre i cupen.

Hører ikke hjemme

– Uansett om det er på sosiale medier eller andre steder, så hører ikke den type ordbruk noe steds hjemme, sier dommersjef i Norges Fotballforbund (NFF), Rune Pedersen.

Han hadde ikke lest de omtalte tweetene, men fikk de referert av Budstikka.

Den tidligere toppdommeren sier at dette er vel så mye klubbens utfordring, som spillernes.

– Etter min mening er dette et klubbanliggende, mer enn en NFF-sak. Det er spørsmål om hvordan klubben ønsker at klubbens spillere skal fremstå. Klubben bør ha en fornuftig holdning til hvordan spillerne skal fremstå på sosiale medier, sier Pedersen som har følgende råd til Bærum:

– Hvis Bærum ønsker å kjempe om opprykk til 1. divisjon, mener jeg at spillerne bør bruke energi på det de kan gjøre noe med, i stede for å rakke ned på andre, avslutter Rune Pedersen.