Bærum med nok en sterk seier

STORSPILTE: Stian Emil Berg var en av to med det fornavnet som var i fyr og flamme under søndagens kamp mot serietoer Gimle. Han og navnebroren Stian Mjøs sto for 49 av Bærums 87 poeng i kampen.

STORSPILTE: Stian Emil Berg var en av to med det fornavnet som var i fyr og flamme under søndagens kamp mot serietoer Gimle. Han og navnebroren Stian Mjøs sto for 49 av Bærums 87 poeng i kampen. Foto:

Bærum tok sin femte strake seier da serietoer Gimle ble slått søndag kveld. Etter kampen var både trener Mathias Eckhoff og storscorer Stian Emil Berg fornøyde.

DEL

Bærum Basket - Gimle 87-82

Etter en nervepirrende affære mot Gimle kunne Bærum juble for nok en seier. Nå har de blåkledde slått både serielederen og serietoeren på under en uke, og Mathias Eckhoff var en fornøyd mann etter kampen.

– Det er deilig. Jeg får litt sånn sluttspill-feeling. Gimle er et godt lag med god trener, så at man slår dem kan man like, sier en glad trener.

Stian Emil Berg var svært sentral i kveldens kamp, og han endte til slutt med 23 poeng. Han var i likhet med treneren sin fornøyd etter kampslutt.

– Det er kult. Det har vært en fet uke for oss. Med tre av tre seire kan man ikke gjøre det noe særlig bedre egentlig, sier storscoreren med et smil.

Han mener det faktum at Bærum klarte å følge kampplanen var hovedgrunnen til at de trakk det lengste strået søndag kveld.

– Vi er veldig jevne med Gimle, og vi spiller veldig likt. I dag synes jeg vi var gode på å ta ut de spillerne vi skulle ta ut i store deler av kampen, samt at vi spilte oss til gode skudd. Det er vel det som skiller oss i dag, sier Berg.

LES OGSÅ: Bærum knuste serielederne

Ledet til pause

Det var en jevn åpning på oppgjøret i Nadderudhallen. Etter at Torgrim Sommerfeldt satte sin første tre-poenger for kvelden, ledet hjemmelaget 5-0 før minuttet var gått. Bærum slet dog med de høyreiste Gimle-spillerne Milovan Savic og Eivind Lamo.

Da førstnevnte ga bortelaget en firepoengsledelse like før første periode var halvspilt, tok en frustrert Bærum-trener Mathias Eckhoff timeout. Lagene fortsatte å følge hverandre tett, og da perioden var over var det dødt løp mellom serietoeren og serietreeren med sifrene 25-25.

I starten av den andre periode slet Bærum stort med uttellingen, og hjemmesupporterne måtte vente hele fire minutter og syv sekunder av perioden før Mike Zeno scoret de blåkleddes første poeng i åpent spill. Da Gimle tok timeout like før halve perioden var halvspilt, ledet bortelaget 34-30.

Det virket som om det var Eckhoff som kom med noen velvalgte ord i den timeouten, for Bærum kjørte over Bergens-laget i minuttene etter. Idet Stian Mjøs skjøt en tre-poenger og satte Bærums trettende strake poeng, tok Gimle en ny timeout på stillingen 43-34 til Bærum.

Inn mot pause fortsatte de to navnebrødrene Stian Emil Berg og Stian Mjøs showet sitt offensivt. Torgrim Sommerfeldt skjøt så en tre-poenger når tiden gikk ut, og lagene gikk til pause med stillingen 52-43 i favør Bærum.

LES OGSÅ: Bærum fortsetter å imponere

Dårlig start på andre omgang

Etter pause åpnet bortelaget best, og etter en frekk trepoenger av Sigurd Lorange var ledelsen til Bærum kortet ned til to poeng.

Hjemmelaget slet igjen med uttellingen, og etter drøye seks minutter av perioden hadde Bærum kun scoret fire fattige poeng. Gimle tok da ledelsen i kampen, og stillingen var 57-56 til bortelaget.

Bærum klarte aldri å hente igjen ledelsen til Gimle i den tredje perioden, og laget fra Bergen ledet 69-63 før den siste og avgjørende perioden.

Mjøs sentral mot slutten

Det var hjemmelaget som åpnet best i de siste ti minuttene av kampen, og da Stian Mjøs satte en to-poenger fra kort hold var lagene like langt på stillingen 69-69.

Mjøs viste så hvorfor han har vært bærebjelken i dette Bærum-laget i en lang tid. Han tok de fleste av skuddene for Bærum, og med ti strake poeng for de blåkledde sendte han Bærum foran med to poeng med fire minutter igjen på klokken.

Bærum spilte strålende forsvar i sluttminuttene, og etter at Stian Emil Berg økte ledelsen til åtte poeng på straffe med et drøyt minutt igjen, steg stemningen i Nadderudhallen betraktelig. Det ble spennende helt til sluttsignalet gikk, men det var Bærum som kunne juble etter å ha slått nok et topplag.

Kampfakta

Bærum Basket 87

Gimle 82

Basket, eliteserien, menn

Perioderesultater: 25-25, 27-18, 11-26, 24-13

Bærum: Torgrim Sommerfeldt 12, Joshua Hart 9, Gaute Haugen 3, Stian Emil Berg 23, Thomas Moen Solem, Benjamin Alknes Cox, Jens Kjelstrup Grøsland, Stian Mjøs 26, Michael Joseph Zeno jr. 14.

Toppscorere Gimle: Sigurd Lorange og Milovan Savic, 21

Artikkeltags