Ifølge en pressemelding fra Fagforbundet, er barnehagestreiken nå over. Ifølge dem skal de ansatte være tilbake på jobb i morgen, torsdag.

Fagforbundet hevder de streikende har fått gjennomslag for sine pensjonskrav.

– Vi er fornøyde med å ha fått på plass en god pensjonsløsning som er på linje med det offentlige og andre private barnehager har, og en lønnsøkning tilsvarende kommunal sektor, sier en samlet arbeidstakerside ved forhandlingslederne Anne Green Nilsen, Fagforbundet, Terje Skyvulstad, Utdanningsforbundet og Trond Ellefsen, Delta.

Administrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup i Private Barnehagers Landsforbund (PBL) sier det har vært en krevende øvelse å få på plass løsninger som gir arbeidstakere trygghet for at de fortsatt vil bli ivaretatt, samtidig som det ikke setter den økonomiske bærekraften til barnehagene ytterligere på prøve.

– Ettersom ansatte som er født før 1968 allerede er sikret en veldig god ytelsesbasert tjenestepensjon, vil ny AFP bare gjelde for dem som er født i 1968 eller senere. Dermed faller engangskostnaden på 1,4 milliarder kroner bort fra regnestykket. Dette har gjort det realistisk å komme fram til en løsning, sier Schjelderup.

Gjennom natten

Klokken 7 onsdag morgen satt partene fortsatt i mekling, og der hadde de sittet natten gjennom.

Les også

Ikke la oss bli syndebukkene

Rett før 09 er imidlertid ansatte i privatebarnehager og Private barnehagers landsforbund enige.

Streiken rakk så vidt å begynne sin femte uke, og 3.600 organiserte i Fagforbundet, Delta og Utdanningsforbundet var tilsammen ute i streik i Norge.

Les også

Slik skaffer de penger og tillatelser: Nå bygger mammaer og papper aktivitetsparker over hele Asker og Bærum