Skip to main content

Glitre-barna lyste i mørket

5-åringene i Glitre barnehage på Rykkinn sang om lys og mørke, stjerner og snø på morgenkvisten fredag. Først i Luciatoget gikk Mia Sofie Karlsen og Lukas Madrid.

FOTO: KARL BRAANAAS

Med lys i hendene, glitter i håret og sang av hjertens lyst jaget hvitkledde 5-åringer vekk svarte natta i Glitre barnehage på Luciadagen. 

Sanger om lys og mørke, stjerner og snø runget gjennom mørklagte rom på morgenkvisten i Glitre barnehage på Rykkinn fredag. Til minne om fromme Santa Lucia, til glede for en hærskare stolte foreldre.

– Det var så mørkt at vi gikk oss bort. Men vi fant frem til slutt, fortalte Ulrik Grøstad Aannerud  (5) etter at barnehagens eldste hadde toget syngende et par runder inne på avdelingene.

Egentlig skulle årets Lucia-tog gå ute i barnehagehagen. Det satte imidlertid værmeldingen, som varslet sludd, en stopper for. Uten at det la noen som helst demper på stemningen, med dryss av forventning og duft av lussekatter.

– Vi har øvd på å synge og gå samtidig, det er egentlig ganske lett, sa Cecilie Amanda Zwilgmeyer (5).

– Lucia gjorde snille ting

Glitre-barna hadde god greie på hva de feiret nettopp denne fredagen, den 13. desember.

– Vi minnes Santa Lucia, som gjorde snille ting for tusen år siden, forklarte Cecilie.

– De andre var slemme med henne. De kastet henne i fengsel og drepte henne fordi hun trodde på Gud, sa Ulrik.

For 5-åringene er Lucia-dagen ett av mange lyspunkt – bokstavelig talt – i desember. 

– Julaften er bursdagen til Jesus. Og til mamma! Vi kan feire dobbelt så mye, sa Ulrik.

5-åringene i Glitre barnehage mintes Santa Lucia med strålende lys og glitrende stas fredag morgen. Først i toget gikk Mia Sofie Karlsen og Lukas Madrid. 

FOTO: KARL BRAANAAS

Ny Lucia-tradisjon på Holmen

I Holmen kirke ble en ny Lucia-tradisjon født denne morgenen.

Barnekorene i Holmen kirke sørget for en stemningsfull start på dagen fredag 13. desember.

FOTO: EIRA KJERNLIE

– Vi håper at det kan bli en tradisjon, sier Ingebjørg Kosmo. Hun dirigerer barnekorene i Holmen menighet, som sørget for en stemningsfull start på dagen.

 Ute var det både mørkt og vått da de unge sangerne kom inn med lys og sang den velkjente sangen om Santa Lucia. Deretter fulgte en halv times konsert med både barnekoret His Angels og ungdommene i Serafene sang tradisjonelle Lucia- og julesanger. De ble akkompagnert av kontor Magnus Kløften på piano og Runi Wold på harpe. En nesten halvfull kirke takket for opplevelsen med lang applaus, og så var det kaffe og lussekatter før dagen kunne begynne på alvor.

– Etter responsen å dømme, kan vi godt gjøre dette hvert år, sier Kosmo, som har travle dager med koret nå før jul. Tirsdag skal deres egen julemusikal «Julemysteriet» fremføres for barnehagene i distriktet, og selve finalen vises på julaften.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.