Skip to main content

Foreldre må belage seg på å gå til barnehagen

INGEN BILER: Det blir ikke plass til foreldrenes biler utenfor Nansenparken barnehage.

Nye Nansenparken barnehage legger opp til at foreldre kommer uten bil.

I 2018 skal Nansenparken barnehage stå ferdig med plass til 200 barn. Barnehagen får parkeringskjeller som foreldre med bil må bruke når de kommer for å levere og hente. Dette liker FAU dårlig, og har bedt om det legges til rette for henting og levering på terreng. Men siden utearealet er begrenset, har ikke det latt seg gjøre å bruke så mye plass til biler.

– Det er helt klart en sterk oppfordring til foreldre å komme med noe annet enn bil når de bor i nærmiljøet, sier planutvalgets leder, Ole Kristian Udnes (H).

LES OGSÅ: Ønsker større uteplass i barnehage på Fornebu 

Uteareal på taket

Tomtens begrensninger får også konsekvenser for barnas utendørs lekeareal. Mens det normalt settes av 28 kvadratmeter per barn, Kutter plassen til utendørs lek. Dette har blant andre FAU og barnas representant i planutvalget reagert på. Planutvalget valgte likevel å vedta planen torsdag.

– Vi var enstemmige, men ba samtidig om en evaluering etter to års drift, med tanke på bruken av utearealene, sier Udnes.

Nansenparken barnehage blir liggende ved siden av den videregående skolen, like ved rundkjøringen Propellen.

Barnehagebygget er tenkt i to etasjer med en nedsenket fløy til administrasjon. Der får barna uteareal på taket.

LEST DENNE? Foreldre vil ikke flytte barna ut av barnehage på Fornebu 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.