Skip to main content

– Det er ikke lov å kaste søppel i naturen, da blir naturen syk

SPENNENDE FUNN: Barn fra barnehager i hele Bærum brukte tirsdagen til å plukke nabolagene sine rene for søppel. Edward Flood (5), Albert Kling (5) og Elias Sandstå Bryne (5) ryddet kysten på Fornebu sammen med de andre barna fra Lysaker idrettsbarnehage.

Mer enn 14 barnehager i Bærum har ryddet strender denne uken.

Isopor, plastposer, sneiper – til og med mikroplast – havner i søppelposene til barna fra Lysaker idrettsbarnehage som tråler kystlinjen til Fornebu.

Utstyrt med hver sin søppelsekk som sakte fyller seg opp, vitner barnas innsats om et av de store miljøproblemene naturen står overfor.

– Ikke lov!

– Det er ikke lov å kaste søppel i naturen, da blir naturen syk, forteller Nikodem Mateusz Rogalewski (5), mens han viser frem en morken strømkabel han har funnet i fjæra.

Albert Kling (5) forteller at han har funnet mange ulike typer plast.

– Og jeg har funnet to ispapir, følger Edward Flood (5) opp.

Alle viser de frem den skitne fangsten sin med flasker, plast, glass, metall – og ikke minst sneiper.

Se bildene fra barnehagenes aksjoner:

Barn fra hele Bærum

Barnehager over hele Bærum deltok under Strandryddeuka tirsdag tidligere denne uken. Spesialrådgiver i Bærum kommune Liv Eva Wiedswang forteller at rundt 14 barnehager var ute. Men det kan ha vært flere.

– Det handler om holdninger rundt å holde naturen ren, at det er et allemannsansvar å ikke kaste søppel i naturen, forteller Wiedswang.

Hun mener at det er viktig å lære dette tidlig, og at barna også da kan oppdra foreldrene sine.

– Barna synes det er kjempegøy å rydde – de er veldig opptatt av å plukke søppel og at det ser fint ut rundt dem, sier pedagogisk leder ved Lysaker idrettsbarnehage Maren Woie.

Lysaker idrettsbarnehage plukker søppel

Strandryddeuka

Barnehagenes aksjon var en del av Hold Norge Rents Stort engasjement for strandrydding i Asker og Bærum – som arrangeres hvert år i hele landet. Selv om barna synes det var stas å bidra til et bedre miljø, har de en klar oppfordring til alle som forsøpler:

– Man skal hive det i søpla!

Se hva barna fra Forneburingen og Jarenga barnehage fant da de var på krigsstien mot forsøpling:

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.