– Velkommen, velkommen!
Langbordet er dekket med blomster og norske flagg. Fra kjøkkenet dufter det fra nystekte vafler. I gangen tar sommerkledde smårollinger imot gjestene.
– Dette er kjempekoselig, med så skjønne unger og fin atmosfære, smiler Gerd Bråten (88) fra Asker og tar plass mellom tripp-trappestolene.
For sjette år på rad inviterer barnehagen de eldre naboene på vaffelbesøk.
– Det er for lite kontakt mellom generasjonene, og dette er vårt bidrag. Barna lærer empati på et tidlig stadium, og at det å hjelpe andre, er en god egenskap, sier pedagogisk leder Turid Nilsen.
– Se så mye saft jeg har, sier Eilin (3) og viser frem glasset sitt til Birthe Petersen og Gerd Bråten. De tre har en god tone fra første øyeblikk.
LES OGSÅ:
Eldre rullet med russen: – Litt spetakkel er bra. Det er for lite av det på Risenga
Tyvstartet 17. mai-toget og skapte eldre-glede
Var grønnruss
Men hvordan har disse små det, i forhold til hvordan Gerd (88) hadde det, da hun var barn?
– Det kan ikke sammenlignes. Forskjellene er store, særlig for oss som vokste opp under krigen. Vi visste ikke hva bananer var en gang, sier 88-åringen.

Se bildene fra vaffelfesten
Hun kan ikke huske at hun gikk noe særlig i tog på 17. mai som liten, men at de alltid feiret dagen hjemme.
– Min mor pleide hvert år å lage napoleonskake, og så fikk vi en liten rødbrus. Da freden kom i 1945 gikk jeg for første gang i et ordentlig 17.-mai-tog. Jeg gikk på handelsskolen og hadde grønn russelue og en fin kjole som min mor hadde sydd. Det var en voldsom glede og jubel, sier Gerd.
SE VIDEO FRA GENERASJONSMØTET:
Imponert over barna
Hulda Kvig (77) synes også det er koselig å besøke barnehagen.
– Barna her virker så veloppdragne og harmoniske, sier hun.
– Og så er de så flinke til å synge, sier Birthe Petersen, som selv har vært barnehagelærer på Nesøya.
Den lille barnehagen har per i dag kun 12 barn mellom ett og tre år.
– Vi legger vekt på sang og språk. Vi er en liten enhet, det mener vi er en stor fordel. Barna slipper å forholde seg til så mange og er svært trygge, sier barnehagelærer Margrethe Steel Brøndrup