Var du i Asker sentrum kunne du se ansiktsmalte smil overalt denne solfylte høstdagen.

– Vi kunne ikke vært mer fornøyd, sier prosjektleder for Barnas Verdensdag, Elise Hatlø.

I år tok over 4.000 besøkende turen til Asker kulturhus og med det ble det publikumsrekord.

– Vi gjorde noen nye grep i år. Særlig en ny jungeltunnel og et asiatisk pop-konsept slo veldig godt an.

Dans, blomster og masker

Hatlø forteller at de mange verkstedene var godt besøkt hele dagen. Her kunne barna lage vennskapsbånd, indiske silkeblomster, mexicanske masker og forsøke seg på blant annet japansk papirbretting, origami.

I teatersalene var streetdance populært og Ayoba AfroGlow trakk mange med rytmer, dans og historiefortelling. Ansiktsmalingen var også populær blant de yngste.

Samarbeid

I tillegg til Kulturhusets ansatte, bidrar både kulturskolen, innbyggertorg, bibliotek og ungdomsklubben Radar denne dagen, sammen med artister, verkstedansvarlige og engasjerte ungdommer.

– Vi skal være en festival på barnas premisser. Det skal være gratis, det skal vise en bredde av det som rører seg i kommunen vår og det skal være noe for barn i alle aldre. I år synes jeg vi har truffet blink, sier Hatlø som får støtte av leder for Kulturhuset, Silje Buraas.

– Arrangementet gikk over all forventning. All ære til alle som har stått på, både på og bak scenene. I år har vi jobbet mye med å få inn nye elementer og vise frem enda flere kulturer. Dette er vi virkelig stolte av og det er hyggelig å se at vi treffer så bredt. Barna i Asker fortjener en egen festival.