– Jeg har savnet klassen min veldig. Det er så fint å få være sammen med vennene mine igjen, sier Pål Sebastian Warhuus Grøv (10). Han skriver bokomtale av «Charlie og sjokoladefabrikken» signert Roald Dahl, ved den etterlengtede pulten sin – side om side med de andre elevene i klasse 5b ved Jong skole i Bærum.

LES OGSÅ: – Det er kjempesnilt av Daniel å gi meg benmarg.

Dette er hans andre uke i klasserommet som femteklassing. De 38 ukene som er gått siden skolestart i august, har han enten vært på sykehus eller hjemme i leiligheten på Jong for å samle krefter etter beintøffe behandlinger.

Ny sjans med frisk beinmarg

Som Budstikka skrev i mars, var kroppen til Sebastian så syk da han fikk tilbakefall av leukemi i fjor sommer at cellegift ikke lenger var nok. Behandlingen han da måtte gjennom, besto i å utradere benmargen hans med tre heftige cellegiftkurer. Frisk benmarg fra lillebror Daniel (3) ga storebror en ny mulighet til å bli frisk.

I intervjuet fortalte Sebastian og familien åpent om den brutale kampen mot akutt myelogen leukemi, en sykdom som rammet ni norske barn i 2013.

LES OGSÅ: Foreldrenes gripende brev

Sebastian innrømmet at det verste med å være syk, var ikke å kunne gjøre det han vil. Det han gledet seg mest til – hvis bare legetesten nå i mai var bra nok – var å begynne på skolen igjen, løpe og trikse på sparkesykkel sammen med vennene sine.

Kreftfri prøve i mai

Heldigvis var de siste testene akkurat så gode som alle håpet: Prøvene viser at blodet til Sebastian nå er fritt for kreftceller.

– Det er bra at Pål Sebastian er tilbake så vi kan springe rundt og leke gjemsel sammen. Vi tar oftere pauser nå enn før, men det gjør ikke noe, for vi har så mye å prate om år vi stopper opp, sier Fredrik Dylla (11), en av kompisene i klasserommet.

– Like bra som jeg håpet

Mens det sto på som verst med Sebastian, tegnet 5b hilsener som ble laminert, desinfisert og hengt opp i isolatet til den syke klassekameraten. Når det varte og rakk før han kom tilbake, brukte klassen Skype og lagde video for å gi livstegn.

SE OGSÅ: Videohilsen fra klassen

– Jeg blir fort litt sliten, men det har vært like bra å begynne på skolen som jeg håpet, sier Sebastian, som faglig sett synes samfunnsfagtimen om alle fylkene hittil har vært aller best.