FRISK ASKER – LILLEHAMMER 6–1

Akkurat nå er det ingen lag som er bedre i Norge enn Frisk Asker. Fire strake seiere og soleklar serieledelse gjør at iskrigerne fra Asker virker ustoppelige for tiden.

Tirsdag kveld var det egentlig aldri noen tvil om hvor de tre poengene skulle gå. Eller de skulle ikke gå noen steder – de skulle bli igjen i Varner Arena.

For mannskapet til Jan André Aasland var både ett, to og tre hakk bedre enn laget fra Lillehammer.

- Det er ingen som har vunnet noe i september, men det er en fin start på sesongen. Det er det ingen ting å si på, sier Alexander Bonsaksen etter den gode seriestarten.

Backen kom til Frisk Asker foran denne sesongen.

- Det er vanskelig å si hvorfor vi har hatt en så god start, men vi har hatt bra flyt og vi har jobbet bra i hele oppkjøringen. Vi var ikke helt fornøyd med de resultatene vi hadde i treningskampene, men vi har klart tette igjen bakover, og det er bra, sier han.

Sjokkstart

Frisk Asker fikk en blytung start på hjemmekampen mot laget fra OL-byen. Tilskuerne hadde knapt funnet plassene i hallen og de som satt i restauranten hadde ikke engang fått solørpotene på bordet før Lillehammer gjorde sitt for å ødelegge festen.

Martin Gran banket pucken bak en forfjamset Henrik Fayen-Vestavik i Frisk-målet.

Men det tok ikke lang tid før vertene slo tilbake i den nye ishallen på Risenga. Anton Holm viste hvorfor sportssjef Vidar Wold hentet ham til klubben. Sammen med Davis Morley kom han alene med Lillehammer-keeperen, og canadieren var uselvisk og slo en perfekt pasning til svensken. Bang, og 1–1.

Etter det var det mye Frisk. Og rundt fem minutter senere gjorde 20-åringen Fredrik Bjørndal ingen feil da han satte inn returen etter et Bobby Macintyre-skudd. Godt gjort av 20-åringen.

Morley-frekkis

Midtperioden var mer eller mindre enveiskjøring av hjemmelaget. Først dro David Morley av et par spillere før han satte pucken bak en frustrert David Dackell i Lillehammer-målet.

Åtte minutter senere var ikke Sondre Bolling-Vaaler noe dårligere da han banket inn en retur og satte inn 4–1 foran rundt 1.500 tilskuere i Varner Arena.

Annullert

Den tredje perioden åpnet med at Anton Holm slo inn det som de fleste på tribunen trodde var 5-1-scoringen. Men etter en lang videoseanse, valgte dommeren å vaske målet på grunn av spark.

Felix Girard gjorde akkurat det samme og igjen fikk Frisk et annullert mål etter videodømming. Kanskje gutta burde kutte ned på fotballtreningen?

Men dette var Frisk sin kveld. Bobby Macintyre gjorde 5-1, før Anton Holm gjorde sitt andre for kampen og hans fjerde for sesongen.

Flere mål ble det ikke, og Frisk vant solide 6-1.