Skip to main content

Store problemer i togtrafikken

TING TAR TID: Audun Tornes hadde en hakkete reise fra Gardermoen til Drammen. Her venter han på buss for tog ved Asker stasjon.
TING TAR TID: Audun Tornes hadde en hakkete reise fra Gardermoen til Drammen. Her venter han på buss for tog ved Asker stasjon.

En feil på Asker stasjon skapte store problemer i togtrafikken lørdag. For Audun Tornes ble det på ingen måte en knirkefri reise.

Lørdag formiddag oppsto det en feil med signalanlegget på Asker stasjon. Dette gjorde at ingen tog kjørte inn på Asker stasjon.

Klokken 13.35 meldte Bane Nor at feilen er rettet, men at det blir noen følgeforsinkelser utover ettermiddagen.

Fra før er Buss for tog og stengt parkering i påsken. Den alternative transporten som var planlagt mellom Asker og Drammen, ble omdirigert til de andre stasjonene der togene må snu.

Har satt inn busser og taxi

NSB organiserte buss og taxi på strekningen Sandvika-Asker-Heggedal, og på strekningen Hvalstad-Vakås-Høn-Asker.

– Vi har fått på plass en busspendel fra Asker og inn mot Oslo, og så er det taxi på Spikkestadbanen fra Hvalstad, fortalte pressevakt Gina Scholz hos NSB.

Hun påpeker at det i hovedsak er lokaltogene som berøres av signalproblemene på Asker stasjon.

– I og med at vi fra før hadde et opplegg på plass for regiontogene i forbindelse med arbeidene i Lieråstunnelen, er det i hovedsak lokaltogene som berøres av signalproblemene, sier hun.

Hun oppfordrer de skal som ut og reise med tog om å sjekke appen eller reiseplanleggeren til NSB.

– Beregn ekstra tid, så håper vi at vi snart får lov til å kjøre tog igjen, sier Scholz.

Kom fra USA

Audun Tornes kom med fly fra Washington D.C. til Gardermoen lørdag morgen. Han måtte igjennom en melkerute for å komme seg hjem til Drammen.

– Jeg skulle ta NSB til Drammen. Jeg trodde jeg var på Larvik-toget, men det stoppet på Oslo S. Der fikk jeg beskjed om at jeg skulle ta et annet tog derfra til Asker. Men da jeg kom på perrongen, var det toget innstilt. Så da måtte jeg ta et annet tog til Sandvika. Da jeg kom frem dit, var det buss til Asker. I Asker ble jeg satt av på taxi-siden av stasjonen, men måtte gå over på til andre siden av stasjonen for å finne bussen videre til Drammen. Etter litt om og men, så kom den og kjørte meg til Drammen, beskriver Tornes, som anslår at han brukte to og en halv time fra Gardermoen til Drammen.

Han mener NSB burde hatt et litt annet opplegg når det er såpass mange utfordringer i togtrafikken.

– Det hadde gjort seg veldig om de kunne hatt noen flere direkteforbindelser med bussene. Når man har med seg mye bagasje, kan det være litt utfordrende med så mange bytter, mener han.

Han påpeker også at det var litt kronglete å komme seg til buss for tog i Asker.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.