Skip to main content

Her blir det ekstra bråk fra jernbanen i sommer

I sommer skal det skiftes ut skinner mellom Asker stasjon (bildet) og Billingstad. Bane Nor varsler anleggsbråk.

I sommer skal det skiftes ut skinner mellom Asker stasjon (bildet) og Billingstad. Bane Nor varsler anleggsbråk.

FOTO: EVA GROVEN

I sommer blir det ikke støyfritt å være nabo til jernbanen i Asker.

Det skal legges nye skinner, noe som ikke er lydløst. 

Bane Nor regner med at støygrenser vil bli brutt – og søker Asker kommune om å få overskride disse på jernbanestrekningen Asker – Billingstad.

Det er i perioden fra 2. juli til 3. august man ber om tillatelse til å overskride støygrensene 24–7 alle dager inkludert søndag. Arbeidet vil ifølge Bane Nor pågå kontinuerlig.

Men en trøst for dem som bor langs toglinjen, er at arbeidet naturlig nok vil forflytte seg bortover jernbanetraseen gjennom Asker – og som en følge av det også anleggsbråket.

Mer jernbanebråk i Bærum

Men det er ikke bare i Asker Bane Nor setter i gang med anleggsvirksomhet. Det varsles også diverse arbeider på Lysaker som heller ikke er støyfrie.

Fra 13. mai til 2. august vil det jobbes på jernbanestrekningen i området.

– Vi erstatter jernbanens utdaterte signalanlegg med et nytt digitalt signalsystem, ERTMS. For de reisende betyr dette en mer pålitelig og sikker jernbane, skriver Live Tone Otterholt, kommunikasjonsrådgiver i Bane Nor i en e-post.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.