Skip to main content

Tidligere Stabæk-trener: – Har vist svakhetstegn

Stabæk møter Ullern til NM-semifinale tirsdag.

Stabæk møter Ullern til NM-semifinale tirsdag. 

Foto: KARL BRAANAAS

Ullern-trener Håkon Sletta håper Stabæks generasjonsskifte åpner for nye lag i toppen. Stabæk ber rivalene vente med å feire. 

FØLG DE VIKTIGSTE HENDELSENE FRA ULLERN - STABÆK HER

Ikke siden 2005 har Stabæk stått på sidelinjen under en NM-finale i bandy. Klubben har 14 strake NM-finaler, og har ikke tapt en finale siden 2015.

Forrige sesong vant veteranene Magnus Høgevold (33) og Christian Randsborg (34) NM-gull nummer 11 – og flere av spillerne i troppen nærmer seg samme bragd. Med en stadig eldre spillergruppe, varslet Stabæk før sesongen at de ville slippe til mer yngre krefter. 

Tidligere i år måtte Stabæk ta til takke med en bronsemedalje i serie, deres svakeste plassering siden 2003.

Tirsdag venter Ullern i semifinalen av sluttspillet, og Ullern-trener Håkon Sletta spår at Stabæk kan vente seg flere tøffe år fremover, dersom flere av veteranene gir seg samtidig.

– I et scenario der 4 eller 5 av disse gir seg, vil klubben få noen tøffe år. Samtidig har de en såpass god rekruttering at klubben likevel vil kunne hevde seg blant topplagene, spår Sletta, som presiserer at Stabæk har flere gode lag nedover i aldersbestemt bandy.

Håkon Sletta trente Stabæk frem til 2015. Nå er han Ullern-trener.

Håkon Sletta trente Stabæk frem til 2015. Nå er han Ullern-trener. 

Foto: KNUT BJERKE

– Sårbare

Sletta forlot Stabæk til fordel for tirsdagens semifinalemotstander Ullern i 2015, og kjenner derfor godt til Stabæk-stjernenes styrker og svakheter. Denne sesongen endte han for første gang foran sin gamle klubb på tabellen i eliteserien, og mener at Stabæks varslede generasjonsskifte har vist tegn til sårbarhet

– Stabæk har vist tegn til sårbarhet denne sesongen, og det er nok slik at klubbene har tenkt tanken om at denne sesongen er en god mulighet til å kapre tronen, sier Sletta, som ledet Ullern til annenplass på tabellen bak Ready. 

Treneren advarer

Stabæk-trener Anders Christensen har flere ganger varslet at et generasjonsskifte kan gå ut over resultatene på kort sikt for et seiersvant Stabæk, men advarer konkurrentene mot å feire for tidlig. 

– Dette handler ikke om at de unge spillerne ikke er gode nok. Seriespillet ble varierende fordi vi roterte mye på laget, men de siste syv kampene føler jeg virkelig at vi har vært der vi vil være. Mot Drammen spilte vi med fire spillere i junioralder, så dette handler ikke om annet enn relasjoner sitter bedre nå, sier treneren, som setter sin lit til at daglig leder Bjørn Buskqvists innsats med de yngre lagene vil gi mange generasjoner med gode Stabæk-lag: 

– De andre lagene skal ikke tro at de bare kan spasere inn gull i fremtiden, for Bjørn gjør en kjempejobb med å sørge for at det kommer sterke generasjoner bak. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.