Skip to main content

Tidligere Stabæk-spiller er gått bort

Jørgen Gareid (rød drakt) vant fire NM-gull med Stabæk Bandy i perioden 1996 til 2001. Nylig måtte den tidligere Stabæk-spilleren gi tapt for kreften.

Jørgen Gareid (rød drakt) vant fire NM-gull med Stabæk Bandy i perioden 1996 til 2001. Nylig måtte den tidligere Stabæk-spilleren gi tapt for kreften. 

Foto: KNUT BJERKE

Den tidligere Stabæk- og Snarøya-spilleren Jørgen Gareid er død, bare 45 år gammel. Han vant flere NM- og seriemesterskap med Stabæk Bandy.

– Han tok utfordringene og viste en ekstrem treningsiver. Han lærte veldig fort og fikk en viktig rolle i laget, sier Jarl Øverby. Han var trener for Stabæk Bandy da Jørgen Gareid kom fra Snarøya til Stabæk Bandy i forkant av 1996/97-sesongen.

– Han var ydmyk med tanke på hvilken rolle han skulle ha i laget, som allerede da var et av Norges beste. Han kom som førsteårssenior, og det var egentlig for sent med tanke på å bli skikkelig god. Han motbeviste den hypotesen ganske ettertrykkelig, minnes Øverby.

Søndag 10. oktober kom den triste beskjeden om at 45-åringen måtte gi tapt for kreften. Han etterlater seg kone og to barn.

Sterke meninger

– Dette er utrolig trist. Han bidro med masse vilje og humør inn i gruppen. Han var tydelig, og hadde sterke meninger inn i troppen som allerede var veletablert, sier Øverby.

Klubben skriver blant annet dette i sin hyllest til spilleren på klubbens facebook-side:

«Jørgen (Gareid) bidro også sterkt til det sosiale samværet og miljøet. Han var engasjert i diskusjoner, uredd for å ytre sin mening og han hadde ofte en kommentar på lur som fremkalte smil og latter i gruppen både på og utenfor banen.»

– Sportslig fikk han en del formaninger om hva som måtte til for å etablere seg i Stabæk. På barmarkstreningene brukte han uttrykket: «Det gjør vondt å bli god». Det tok han med seg videre i karrieren som en huskelapp for at fremgang ikke kommer gratis, forteller Jarl Øverby.

Jørgen Gareid (t.h.) spilte for Stabæk og Snarøya.

Jørgen Gareid (t.h.) spilte for Stabæk og Snarøya. 

Foto: TRINE JØDAL

Fire NM-gull

Jørgen Gareid, som spilte i angrep, var en suksess i den perioden han spilte i Stabæk. Han fikk med seg fire NM-gull og fem seriemesterskap i den blå drakten.

Han fikk også flere kamper for det norske landslaget.

– Hadde han kommet enda tidligere til Stabæk, ville han garantert fått flere kamper for Norge, mener Øverby.

Etter Stabæk-karrieren gikk han tilbake til Snarøya, og ble også der svært toneangivende i moderklubben i 1. divisjon.

– Klubben holdt på å rykke opp til eliteserien da han var der. Mye av årsaken var at Jørgen Gareid spilte der, mener Jarl Øverby.

Jørgen Gareid bisettes fra Snarøya kirke torsdag 21. oktober klokken 11.30. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.