Charlotte kjøpte bandybok - fikk sjokk da hun var på verdenslaget

LEVER BANDYDRØMMEN: Charlotte Selbekk (19) spilte sin fjerde strake SM-finale. Denne gang ble det 1-3-tap i finalen. FOTO: GERT HOLMÉR

LEVER BANDYDRØMMEN: Charlotte Selbekk (19) spilte sin fjerde strake SM-finale. Denne gang ble det 1-3-tap i finalen. FOTO: GERT HOLMÉR

Charlotte Selbekk (19) kjøpte en bok om de beste spillerne i verden. Hun fikk småsjokk da hun åpnet den og så at hun selv var plukket ut på verdenslaget.

DEL

I forbindelse med sluttspillfinalen i Sverige gir det anerkjente bandynettstedet Magasinet Bandyportföljen ut en bok hvor de rangerer verdens beste bandyspillere. I «Boken om stjärnorna» presenteres blant annet et drømmelag med verdens beste damespillere.

Charlotte Selbekk fra Haslum ble plukket ut som spiss på laget hvor det var seks svensker, fire russere og en norsk jente.

– Veldig kult, smiler 19-åringen.

LES OGSÅ: Stabæk sikret gullet på overtid i høydramatisk finale mot Høvik

Visste ingenting

Rundt juletider ble hun klar over at det ville komme ut en bok om de beste spillerne i verden. Selbekk kjøpte boken og der var hun altså satt opp som spiss på drømmelaget kvinner.

– Jeg visste ingenting om det på forhånd og fikk litt sjokk. Jeg hadde forhåpninger om kanskje å være med i boken, men visste ikke at jeg skulle være med på en drømmeellever.

Bandymagasinet skriver at «på damesiden har Norge en av verdens beste angripere i Charlotte Selbekk, til tross for at hun ikke har rukket å fylle 20 år».

Som 16-åring flyttet Selbekk til Sverige for å gå på bandygymnas. Der spilte hun for den svenske klubben Kareby. Tre ganger på rad kom hun til SM-finale med klubben og to ganger ble hun svensk mester. Tre ganger vant hun World Cup.

LES OGSÅ: Stabæk tok seriegull nummer 17

– Utrolig gøy i Sverige

I fjor var hun ferdig på gymnaset og byttet til Västerås. I helgen spilte hun sluttspillfinale mot gamleklubben. Det ble 1-3-tap.

– Noen dager senere er det litt mer som man vunnet har vunnet sølv enn at man har tapt et gull. Men rett etter finalen føles ikke bra, kommenterer hun.

I Västerås har hun fått jobb. Selbekk blir 20 år i mai, lever bandydrømmen i Sverige og har ingen planer om å flytte hjem med det første.

– Det er utrolig gøy å spille her i Sverige. Selv om det var gøy å spille med gamle venner i Norge, så måtte jeg våge og ta det neste steget om jeg ville utvikle meg.

Det har hun ikke angret på.

– Jeg vil ikke flytte hjem igjen ennå. Ikke vondt ment om noe, men jeg føler det ville være et steg tilbake igjen å flytte hjem nå. Jeg ønsker å utvikle meg videre. Både som person og bandyspiller, sier Selbekk som innrømmer at tanken om å søke om bli svensk for å kunne spille for det svenske landslaget har streifet henne.

– Jeg tror jeg kommer til å være norsk så lenge jeg lever.

Artikkeltags