Skip to main content

Stabæks toppscorer må droppe juniorlagets kamp

Bjørn Buskqvist spiller kveldens kamp mot Ullern.

Bjørn Buskqvist spiller kveldens kamp mot Ullern. 

Foto: KARL BRAANAAS

Seniorlagets semifinalekamp og juniorlagets serieavslutning er satt opp samtidig. Det skaper problemer for toppscorer Björn Buskqvist. 

Han er nemlig juniorlagets trener, og går dermed glipp av seriespillets siste kamp. Seniorlagets gullkamp prioriteres. 

– Semifinale for elitelaget trumfer alt. Björn spiller derfor semifinalen. Jeg tar ut det laget jeg mener har best mulighet for å slå Ullern, og konsekvensen for juniorlaget kan jeg ikke bruke krefter på, selv om det er synd at de svekkes, sier Stabæk-trener Anders Christensen, som forteller at flere av juniorspillerne er aktuelle for a-laget torsdag kveld.

– Det er selvfølgelig ekstra synd for de resterende spillerne på juniorlaget, som ikke får stilt med sitt beste lag, sier treneren.

Han er ikke redd for at toppscorer Buskqvists tanker vil ligge et annet sted under torsdagens kamp.

– Björn er veldig ambisiøs på vegne av juniorlaget og hele junioravdelingen, og det beste han vet er å utvikle de unge spilleren. Så vil nok tro at han synes det er kjedelig. Samtidig er nok det ikke i tankene under semifinalen, sier Christensen.   

Det lyktes ikke Budstikka å få kontakt med Buskqvist onsdag kveld. 

– Må bli kollisjoner

Leder av seksjonsstyret i bandyforbundet, Stein Pedersen, forteller at en endring i gjennomføringen av semifinalene gjør at det ble unngåelig med kollisjoner. I år spilles de to NM-semifinalene annenhver dag, noe som potensielt binder opp ti dager.

– Derfor er det ikke mulig å unngå kollisjon, da vi i forkant ikke vet hvem som går til semifinale. Dette er et forsøk på å imøtekomme klubbenes ønske om å spille kampene annenhver dag, og i utgangspunktet skal det ikke være noen krise at juniorlaget og seniorlagets kamper kolliderer, sier Pedersen. 

Sender direkte

Juniorlagets kamp mot Solberg er som en konsekvens av kollisjonen flyttet til Solbergbanen. Kveldens semifinale mellom Stabæk og Ullern sendes direkte på budstikka.no. Kampstart er 19.00. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.