Skip to main content

Stabæks forsvarssjef var trener for rekkekameratene

Jesper Wilhelmsen Tho har blitt Stabæks forsvarssjef. Ved siden av seg på banen har han to 18-åringer han selv har trent en årrekke.
Jesper Wilhelmsen Tho har blitt Stabæks forsvarssjef. Ved siden av seg på banen har han to 18-åringer han selv har trent en årrekke.
Foto: Håkon Meisingset Solheim

Jesper Wilhelmsen Tho (24) var trener for begge rekkekameratene. Det er noe som hjelper samarbeidet mellom dem på banen på A-laget.

18-åringene Henrik Berg Remo og Herman Hole har blitt viktige deler av Stabæks forsvarslinje i år. Liberoen bak dem på banen er tidligere smågutt, gutt og juniortrener for dem, Jesper Wilhelmsen Tho. 

– Jeg føler et lite ekstra ansvar for å følge opp de og hjelpe dem. Jeg synes de gjør en kjempebra jobb, så det er veldig gøy, sier Wilhelmsen Tho.

24-åringen Jesper Wilhelmsen Tho er sønn av tidligere Stabæk-spiller Espen Tho og kjenner Stabæks system godt. 2003-årgangen kjenner han ekstra godt etter å ha fulgt dem som trener. 

– Vi bak der har gode kommunikasjonsevner og forstår hverandre godt. Bare gi de tid til å vokse så kommer de til å bli helt kanon, sier han om Berg Remo og Hole. Han mener det å få juniorer opp på A-laget er det som er Stabæk. 

Forsvarssjefen treneren ønsket seg

Stabæk-trener Anders Christensen sparer ikke på lovordene om liberoen sin. Han beskriver Wilhelmsen Tho som en omtenksom, reflektert fin type og ikke minst – en veldig, veldig god bandyspiller. 

– Jeg synes Jesper er i ferd med å utvikle seg til akkurat den lederen på laget som vi ønsker at han skal være, sier Christensen. Det er noe han har sagt til Wilhelmsen Tho i flere år. 

– Men det er ikke bare sånn at du kan bestemme deg for å bli en leder, og så blir du det. Det er noe som må skje naturlig og organisk. Jesper har alle kvaliteter til å være en leder både på og utenfor isen, sier treneren. 

Dersom forsvarssjefen fortsetter utviklingen han har hatt er Christensen overbevist om at spilleren vil bli en helt dominerende som en lederskikkelse i forsvaret på landslaget også. 

Angrer litt på valget om Sverige

Da Jesper var 16 år gammel dro han til Vänersborg for å satse på bandy samtidig mens han gikk på skole. Bandygymnaset i nabolandet vil han ikke skryte så mye av. 

– Det var mye rot og sånt, sier Wilhelmsen Tho og fortsetter:  

– Jeg har angret litt på at jeg dro i ettertid. Jeg kunne nok utviklet meg og gjort det like bra her hjemme. 

Han var ikke en del av Stabæks A-lag da han dro, men tror selv han ville blitt det sesongen etter. 

Fort gjort med Sarpsborg

Stabæk ble tidligere i år seriemestere uten å ha tapt en eneste kamp hele sesongen. Nå er sluttspillet i gang hvor Sarpsborg var motstander i kvartfinalene. Det spilles best av fem. Stabæk vant de tre første kampene og sikret avansement. 

– Tre kamper skal være alt vi trenger for å avansere fra denne kvartfinaleserien her. Nå skal vi forberede oss godt til semifinalene. Det blir sikkert tøft, men vi skal prøve å avgjøre på tre kamper da også, sier Wilhelmsen Tho. 

Christensen er også godt fornøyd med å slippe en eventuell fjerde eller femte kamp i kvartfinalene. Men treneren var ikke så godt fornøyd med prestasjonene Stabæk gjorde mot Sarpsborg. 

– Samtidig hadde jeg vært mer bekymret om vi hadde en maksprestasjon i dag. Nå kan vi jobbe med forbedre oss litt og litt, sier treneren. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.