Skip to main content

Stabæk vant lokaloppgjøret

Markus Fremstad jubler etter en scoring mot Øvrevoll Hosle.

Foto: Trine Jødal

Stabæk var nok en gang for sterke for Øvrevoll Hosle søndag. Men etter drøyt halvspilt sesong er de hvite og grønne fornøyde.

ØVREVOLL HOSLE – STABÆK 2–8

HØVIK – MJØNDALEN 1–14

Etter seier over Mjøndalen og uavgjort mot Høvik, ligger nyopprykkede Øvrevoll Hosle i skrivende stund på niendeplass på tabellen, som gir kvalifiseringskamp om eliteseriespill neste år. Det er to poeng opp til Sarpsborg og Ullevål på plassene foran, og ett poeng ned til Høvik.

– Før denne kampen oppsummerte vi med at vi spiller jevnere og jevnere mot stadig flere lag, og da er vi fornøyde. Når vi kan spille jevnt mot det som er ordentlig storebror, så er det bra, sier spillende trener Eivind Thorne, rett etter 2-8-tapet hjemme mot Stabæk – en kamp der Øvrevoll Hosle «bare» lå under 3–2 litt ute i andre omgang, etter å tidlig havnet under 3–0. Til slutt ble imidlertid Stabæk for sterke, og de regjerende mestrene vant 8–2. 

– Dette var veldig moro. Vi tenkte vi hadde en litt vanskelig inngang til kampen, fordi Stabæk hadde tapt to på rad. Da ble vi litt nervøse for om de skulle komme med en skikkelig hevnaksjon, ler Thorne.

Han minner om at ØHIL tapte 18–0 forrige gang de møtte Stabæk. 

– Blir tøft å ta seriegull

Thorne sier ØHIL til tider viser såpass bra spill at kvalifiseringsplass mot nedrykk, eller enda bedre, er realistisk.

Realistisk er også Stabæk-trener Anders Christensen når han sier det blir tøft å ta seriegull i år, etter tap mot Ready og Mjøndalen i de to kampene før søndagens oppgjør mot Øvrevoll Hosle.

– Det har vært to streker i regningen. Alt kan skje, men nå må vi være feilfrie – og vi har jo to feil allerede. Men akkurat nå er ikke det mitt fokus, sier Christensen.

Både Stabæk og ØHIL stilte nemlig med flere unge spillere under søndagens kamp.

– Mitt fokus er mer på det at ungguttene skal få spilletid, sier Christensen.

3–0 etter 12 minutter

Søndag åpnet altså Stabæk best. Nikolai Jensen sendte de Blaa foran etter drøyt fem minutter, etter et fint veggspill med Jan Olav Løyning. Fire minutter senere doblet Fredrik Randsborg, før Magnus Høgevold økte til 3–0 før 12 minutter var spilt.

Da trodde nok mange at Stabæk skulle gå mot nok en storseier. Men det ble en lang periode med færre sjanser etter dette – og kvarteret før pause reduserte ØHIL til 1-3, gjennom Lars Egil Kvitli.

– Første omgang blir en parodi. Det er ikke mulig å spille bandy. Det er en eliteseriekamp, og Bærum kommune kjører isen 20 minutter før kampstart, etter en uke med regn. I tillegg går bilen tom for drivstoff. Det er ikke ØHILs feil, men det står til stryk, sier Anders Christensen.

ØHIL reduserte igjen

To minutter etter hvilen reduserte ØHIL på ny, da Johan Akselsen fant Øyvind Gulbrandsen, som scoret alene med keeper.

Men så, etter 53 minutter og 44 sekunder økte Stabæk til 4–2 – da Tobias Mofjell banket ballen i keepers venstre kryss.

25 minutter før slutt økte Nikolai Jensen til 5–2, før Markus Fremstad økte til 6–2 med en fin scoring to minutter senere. 

Etter dette ble det igjen noe mer sjansefattig, men like før slutt scoret Stabæk to ganger – gjennom Markus Fremstad og Jan Olav Løyning.

– Vi blir slitne, de første 20 minuttene har vi ikke innbyttere. Men da kom det tre unggutter rett fra Snarøya Cup. Alt i alt var dette veldig moro, smiler Eivind Thorne.

Høvik-tap

Senere søndag kveld spilte Høvik mot Mjøndalen. Det ble et tøft oppgjør for Høvik – på tross av at Alexander Serov utlignet etter et snaut kvarter, var laget fra Buskerud for sterke. Høvik tapte til slutt 1–14.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.