Skip to main content

Stabæk tok en oppskriftsmessig seier i det som ble en tøff seriestart

Stabæk bandy og Nikolai Rustad Jensen startet sesongen med seier borte mot Sarpsborg.

Stabæk bandy og Nikolai Rustad Jensen startet sesongen med seier borte mot Sarpsborg. 

Foto: KARL BRAANAAS

Stabæk har meldt at de skal ta hjem det 25. gullet i år og da smakte det godt med seier i en forsinket seriepremiere. 

Sarpsborg–Stabæk 3–6 (2–2 og 1–4)

– Det var en tøff seriestart. Kampen mot Ullern, hvor vi skulle seriestartet, ble jo flyttet. Bortekamper mot Sarpsborg er alltid tøft. De har to nye russere og en ny svenske til denne sesongen. Vi var forberedt på høy temperatur og kjemping, det ble det også, sier spillende Stabæk-trener Björn Buskqvist til Budstikka etter kampen. 

Det var nettopp Buskqvist som scoret årets første mål for Stabæk da han ga laget ledelsen 1–0 på det han beskriver som en vanskelig bortebane for de blaa. Ledelsen holdt i drøyt ti minutter.

– Etter en stund gjør de 1–1 på deres første hjørneslag. Vi hadde bra kontroll, men så fikk de kontakt igjen. Så gjør de 2–1 på et kjempebra skudd i vårt straffefelt, og de får energi av det. Men vi fortsetter å spille og det blir 2–2 til pause, forklarer Buskqvist. 

Bedre andre omgang

– Vi møter de høyere i banen etter pause og styrer hele spillet, sier den spillende treneren før han raskt legger til:

– De får 3–2 på corner, men sakte men sikkert tar vi mer og mer kontroll. Det er sånn det bruker å være. En gøy match å starte sesongen med.

Både han og kaptein Magnus Høgevold var klare på at Stabæk bandy skal hente hjem det 25. gullet denne sesongen da Budstikka snakket med dem før sesongen ble slått i gang. 

– Da er det vel ekstra godt å starte sesongen med seier?

– Absolutt. Det var en god start. 6–3 var ganske riktig resultat ut fra kampbildet også. Sarpsborg var gode, men vi kunne vunnet med flere mål. Helt klart en godkjent åpning av oss, sier Buskqvist

Som vanlig var Rustad Jensen i målprotokollen da Stabæk vant. Storscoreren åpnet sesongen med hattrick i bortekampen mot Sarpsborg. 

– Han scorer tre kjempefine mål. Både han og jeg har brukt å gjøre mange mål. Vi må kanskje gjøre enda flere mål når vi har mistet Tobias Mofjell og Markus Fremstad til Sverige. De to gjorde mange poeng for oss forrige sesong, sier den spillende treneren. 

Han legger til at det er kult at Jonathan Oskar Saraby også fikk scoring i debuten for Stabæk. Den tidligere ØHIL og Høvik-spilleren kom til Stabæk fra Ullern før denne sesongen. Han har tidligere vært junior i Stabæk. 

– Han gjorde noen mål i forsesongen også. Han kriget i straffeområdet. Det var en deilig start for han, sier Buskqvist. 

Neste kamp for Stabæk er borte mot Skeid på Voldsløkka søndag. 

– De avlyste kampen mot Høvik i dag på grunn av dårlig is. Vi håper det blir klart til søndag.

Stabekkbanen "Plassen" er ikke klar enda. Det er frustrerende for en klubb som er godt vant med gode isforhold på hjemmebane. 

– Det blir en spesiell høst med bare bortekamper. Vi gleder oss til Stabekkbanen blir klar. Det kommer tøffe kamper nå hele veien, avslutter den spillende treneren. 


Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.