Skip to main content

Stabæk tapte superfinalen – tre lag tror Solberg kaprer bandytronen

Drøyt to timer før avkast spådde tre eliteserielag at Stabæk dyttes ned fra bandytronen. 

STABÆK-SOLBERG 1–2

Allerede i superfinalen, kort tid før seriestart, fyrte Solberg av det første skremmeskuddet – da de tok årets første pokal med hjem fra Stabekkbanen. 

I forkant av superfinalen var representanter fra eliteserielagene samlet på Ringstabekk skole, hvor det ble avholdt en uhøytidelig avstemning om hvem som i år ville stikke av med gullet. 

  • SE HØYDEPUNKTENE FRA KAMPEN ØVERST I SAKEN! 

Der det enstemmig ble stemt Stabæk forrige sesong, valgte tre lag denne gang å gi sin stemme til Solberg. Inkludert Solberg selv. 

Med 2-1-seier til Solberg, spørs det om ikke Solbergelva begynner å la tankene svirre mot et eventuelt gull i mars 2020. 

- Dette var en nedtur. Jeg kan ikke huske å ha gått av isen uten å score her i Norge, og det hadde vært flaut om vi gikk målløs av banen her i dag. Heldigvis fikk vi den scoringen, men vi har litt å jobbe med, er dommen til kaptein Magnus Høgevold. 

Magnus Høgevold og Stabæk med tap i årets første duell mot Solberg. 

Foto: Karl Braanaas

Målfattig

Kristian Hagen sendte gjestene i ledelsen, i det som var en usedvanlig målfattig omgang bandy. Hagen dro seg fint inn fra sin høyrekant, etter en grov forsvarsfeil av Stabæk. Hagen lurte av to-tre Stabæk-spillere – før han plasserte ballen bak en utspilt Aleksander Nygaard. 

Flere mål ble det ikke i den første omgangen, og det skulle ta nesten 20 minutter av den andre omgangen før det neste kom. Sondre Brattvold Kristoffersen dro seg inn fra kanten – igjen etter en grov Stabæk-feil – og satte ballen mellom beina på Stabæk-målvakt Nygaard.

Stabæk produserte lite på egen is, og fikk tilsvarende dårlig uttelling. Björn Buskqvist var nære på etter et hjørneslag ti minutter før slutt, men skuddet gikk rett på målvakt Ole Tobias Fevang. 

Minuttet før slutt reduserte Tobias Tinius Mofjell, men målet var ikke nok til å berge kampen for Stabæk. Med Fredrik Randsborg, samt to blad Løyning utilgjengelig, ble Solberg for sterke og vant Superfinalen. 

Nikolai Rustad Jensen og Stabæk tapte superfinalen i bandy mot Solberg. 

Foto: Karl Braanaas

Saken oppdateres! 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.