Skip to main content

Stabæk sikret solid storseier i lokaloppgjøret mot Høvik

STORSEIER: Stabæk-spillerne jubler etter Christian Randsborgs (nr. 2 f.v.) straffescoring i første omgang. – Det er alltid gøy å vinne lokaloppgjør, sier Christian Randsborg.
STORSEIER: Stabæk-spillerne jubler etter Christian Randsborgs (nr. 2 f.v.) straffescoring i første omgang. – Det er alltid gøy å vinne lokaloppgjør, sier Christian Randsborg.

Etter et relativt jevnt første kvarter, sa Stabæk etter hvert takk og farvel til nabo Høvik under søndagens lokaloppgjør på Høvikbanen.

Høvik - Stabæk 2-12

Etter åpningskvarteret kom nemlig målene på løpende bånd: Fra det 14. minutt og frem til det 44. smalt Stabæk inn hele åtte (!) scoringer, uten at Høvik scoret en eneste gang.

Da de to lagene gikk til pause var stillingen altså 0-8 til Stabæk. Til slutt vant gjestene hele 12-2.

Og lokaloppgjør, det er alltid moro for den vinnende part.

– Ja, det er alltid gøy å vinne lokaloppgjør, sier Stabæks Christian Randsborg.

Han påpeker at det er litt ekstra tenningsnivå i kampene mot Bærums-naboen.

– Ja, det er jo en grunn til at keeperen vår prater på seg en utvisning med to minutter igjen av kampen, når vi leder 12-2. Det er sånn det skal være, det skal smelle litt mer når det er mot Høvik. Det er ingen her som akter å tape dette oppgjøret, smiler Randsborg.

LES OGSÅ: Stabæk med storseier mot Ullevål: – Må sikre andreplassen

Det var forståelig nok en mer skuffet stemning i Høvik-leiren etter kampen.

– Det er klart det er surt. Det er aldri gøy å bli feid av isen i et lokaloppgjør, sier Høvik-spiller Andreas Askheim.

– Dette pleier å være spennende, jevne kamper. Som resultatet tilsier, var det ikke så veldig jevnt i dag. Vi kan ta med oss noe fra andreomgangen, men det er klart; 2-12, det er ikke kult mot naboen, smiler Askheim videre.

LES OGSÅ: Sikret VM-bronse

Ketchup-effekten

Stabæk tok altså ledelsen i det 14. minutt, gjennom Petter Løyning, som smalt ballen i krysset etter en corner. Elleve minutter senere fant så Løyning Björn Buskqvist, som gjorde 0-2. Samme mann satte nummer tre for Stabæk to minutter senere, før Christian Randsborg økte til 0-4 med et straffeslag.

Så var det Christian Randsborg sin tur til å ha målgivende, da han spilte ballen til Magnus Høgevold, som satte den i nettmaskene. Og kun minuttet etter gjorde Høgevold en ny scoring, til 0-6.

Buskqvist satte så det syvende da han ble spilt dønn alene gjennom - og det åttende minuttet før pause.

– Førsteomgangen er svak fra vår side. I det første kvarteret er det faktisk en ganske bra match, og så blir vi for flate bak. Stabæk spiller bra, og vi får det ikke til. Vi har vel ikke en målsjanse, tror jeg, sier Askheim om de første 45 minuttene.

Randsborg er enig i at det var tett i åpningen av kampen.

– Høvik forsvarte seg godt det første kvarteret, så vi slet litt med å komme i gang. Men så fikk vi hull på byllen, og etter det føler jeg egentlig at vi kontrollerte inn første omgang ganske greit. Det blir litt ketchup-effekt etter 0-1, forteller han.

LES OGSÅ: Rekordmange herjet på ØHIL-isen

Høvik mer med etter pause

Andre omgang var bare fire minutter gammel da Björn Buskqvist satte sitt femte for dagen, da han styrte et innlegg fra Eirik Halvorsen i mål. To minutter senere gjorde Jan Olav Løyning 0-10, da han rundet keeper og satte ballen i det tomme buret.

Men Høvik var mer med i denne omgangen, og reduserte da også etter 53 minutter. Storscoreren Alexander Serov plukket opp en retur, og hamret ballen i mål.

Nå ble kampen noe jevnere, men det var likevel Stabæk som skulle score de to neste. Først da Eirik Halvorsen scoret etter litt klabb og babb etter en corner. Så da Jan Olav Løyning avsluttet et lite dribleshow med å score alene med keeper.

Høvik skulle dog få kampens siste mål - gjennom Lasse Karppinen, som var sikker da han kom i god skuddposisjon 13 minutter før slutt.

LES OGSÅ: Stabæk tapte skjebnekampen, gullet røk

– I andre omgang er vi mer med. Vi får litt mer dybde i laget, som gjør at vi blir tryggere i alle ledd, og er bedre til å holde på ballen, sier Askheim.

– Så får vi de to målene, som gjør at vi hvert fall kan ta med noe fra andre omgang. Første omgang er bare å legge i glemmeboken, men etter pause er det flere bra ting, som vi kan ta med oss, og trene mer på, fortsetter han.

Sesongslutt nærmer seg nemlig veldig, og Høvik begynner å rette blikket mot sluttspillet.

– Det er to matcher til i sesongen, men det er først og fremst sluttspillet som gjelder nå for oss. Vi vil begynne å time formen inn mot det, forteller Askheim.

Kampfakta 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.