Skip to main content

Stabæk sikret avansement til semifinalene

Nikolai Rustad Jensen (nærmest) viste ved flere anledninger gode driblinger mot Sarpsborg.

Nikolai Rustad Jensen (nærmest) viste ved flere anledninger gode driblinger mot Sarpsborg. 

Stabæk hadde full kontroll fra start til slutt da Sarpsborg ble noen hakk for svake i Norgesmesterskapets kvartfinaler. 

STABÆK – SARPSBORG 6–0

Utgangspunktet var klart før kampen. Med seier var Stabæk videre til semifinalene. De hadde nemlig knust Sarpsborg i den første kvartfinalen, og tatt en knepen seier etter straffeslag i den andre.

Det ble en drømmeåpning på kampen for hjemmelaget da kaptein Magnus Høgevold sendte en lang ball bak forsvaret til Sarpsborg. Jan Olav Løyning tok ned ballen fint og lurte den i nettet bak gjestenes målvakt. Stabæk tok ledelsen etter kun noen sekunders spill.

Skaffet luke

Det tok ikke lang tid før ledelsen var doblet for hjemmelaget. Like etter fem minutters spill var en Sarpsborg-spiller uheldig og satte ballen i eget mål. Hjemmelaget hadde full kontroll på det som foregikk ute på isen. Sarpsborg hadde lite å stille opp med. Etter at toppscorer Bjørn Buskqvist hadde økt ledelsen til tre var frustrasjonen stor hos Sarpsborg.

Stabæk hadde hjørneslag, men før de rakk å slå det fikk Christer Lystad hos gjestene ti minutters utvisning for usportslig opptreden. Han satte seg da i en veldig provisorisk utvisningsboks. Like utenfor banen sto det en sofa med et pledd.

Pleddet rakk han riktignok ikke å varme seg lenge med. Henrik Berg Remo satt inn Stabæks fjerde mål for dagen tre minutter senere og Lystad kunne komme inn på banen igjen.

Sikret det i første omgang

Det var aldri noen tvil om at Stabæk skulle kvalifisere seg til semifinalene etter tre kampers spill. Etter drømmeåpningen så de seg aldri tilbake. Selv om Stabæk fikk en ti minutters utvisning på Sverre Jacob Brecheisen fem minutter før pause var det «De blaa» som var det beste laget. Før dommerne blåste for pause satt Nikolai Rustad Jensen to baller i nettet. Det ene på straffeslag, og det andre etter flott spill og noen lekre driblinger. Stabæk gikk i garderoben med seks måls ledelse.

Den ledelsen skulle vise seg å bli viktig. Etter hvilen fikk nemlig Sarpsborg straffeslag drøyt fem minutter inn i omgangen. Den ble satt i mål, og tre minutter senere reduserte Olsson til 6–2. Stabæk ropte selv på straffe noen minutter etter, men ble ikke hørt. Sarpsborg prøvde å skape spenning med sitt trykk.

Nytt mål drepte spenningen

Til tross for Sarpsborgs gode start på andre omgang varte ikke den lille spenningen de skapte lenge. Et kvarter ut i omgangen var Nikolai Rustad Jensen i det umulige hjørnet. Han dro ut på et skikkelig dribleraid og serverte Jan Olav Løyning som satte sitt andre mål for dagen.

Selv om Sarpsborg reduserte til 7–3 fem minutter senere ble det ikke spennende. Gjestene gjorde det også vanskelig for seg selv da Arilouma måtte sette seg i ti minutter for fastholding. Nå var det Stabæk som presset, men Sarpsborg-spilleren ble sittende alle ti minuttene uten at noen av lagene fikk ballen i nettet.

På overtid reduserte Sarpsborg til 7–4. Men Stabæk vant komfortabelt.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.