Skip to main content

Stabæk seilte fra mot slutten av kampen

Det ble etter hvert mye Stabæk-jubel da «de Blaa» slo Drammen onsdag.

Det ble etter hvert mye Stabæk-jubel da «de Blaa» slo Drammen onsdag.

Foto: KARL BRAANAAS

Det var jevnt en stund, men til slutt seilte seiersvante Stabæk fra Drammen.

STABÆK – DRAMMEN 9–3

MJØNDALEN – HØVIK – AVLYST

For etter en spesiell kamp – der mye vann både gjorde at ballen stoppet ofte og at kampen måtte spilles over tre ganger 30 minutter i stedet for de vanlige to ganger 45, i tillegg til voldsom vind – sto det både 0-1, 2–2 og 3–3 på Stabekkbanen. Men Stabæk løftet seg utover kampen, og vant til slutt hele 9–3.

– Det blir mye lange kast og en ny utfordring i forhold til hva vi har spilt tidligere. Det ble noen nye oppgaver å løse, som vi ikke er helt vant med, men jeg synes det gikk greit. Vi vant jo kampen, så vi må ha gjort noe rett, smiler Stabæk-back Ole Kristian Sauar.

Fire av Stabæks mål kom fra det 84. minutt og ut.

– Vi vet at en kamp er 90 minutter, og vi må ikke avgjøre i løpet av det første kvarteret. Dette er noe vi har snakket om i mange år. Vi må være tålmodige. Vi vet vi kan score tre mål på fem minutter, forteller Stabæk-trener Anders Christensen.

Havnet under

Det var et Stabæk-lag som kommer fra en virkelig storseier som tok imot Drammen onsdag. Søndag serieåpnet nemlig «de Blaa» med hele 24–1 hjemme mot Sarpsborg.

Onsdag startet det på en helt annen måte for Stabæk – det var mot spillets gang, men Drammen tok ledelsen. Etter et kvarters spill ble en avslutning etter en corner feid inn i mål.

Selv om Stabæk ikke utlignet på sin første mulighet etter scoringen – Markus Fremstad traff treverket – tok det imidlertid ikke lang tid før kampen var snudd.

Først trakk Fremstad seg rundt og alene gjennom etter en herlig pasning etter fra Fredrik Randsborg etter 21 minutter. Alene med keeper var Fremstad sikker, og satte inn utligningsmålet.

Og bare minutter senere var kampen snudd. Nikolai Jensen skjøt, men keeper reddet. Magnus Høgevold plukket imidlertid opp returen, og satte ballen sikkert i mål fra kloss hold.

Etter 25 minutter var det så mye vann på banen at det ble bestemt at kampen skulle spilles over tre ganger 30 minutter. Og to minutter før første pause vant Drammen et straffeslag. Det omsatte de i scoring – så etter 30 minutter sto det 2–2.

Tok ledelsen to ganger

Og der Drammen scoret rett før pause, var det Stabæks tid til å score umiddelbart etter – og denne var av det flott slaget. Markus Fremstad dro seg strålende frem på høyrekanten, før han slo inn til Tobias Mofjell, som satte Stabæks tredje.

Tobias Mofjell scoret fire ganger for Stabæk mot Drammen.

Tobias Mofjell scoret fire ganger for Stabæk mot Drammen.

Foto: KARL BRAANAAS

De neste 15 minuttene ble sjansefattige i vanskelige forhold. Fredrik Randsborg var nære ved å komme til avslutning etter et herlig soloraid, men den rutinerte spilleren ble hindret akkurat i avslutningsøyeblikket. Fem minutter senere forsøkte hans bror, Christian Randsborg, etter et frislag, men skuddet gikk over.

Og da Stabæk ikke scoret, tok Drammen ansvar. Syv minutter før andre pause ble en ball slått inn foran mål – og Drammens Mathias Farnes utlignet til 3–3.

Men Stabæk tok ledelsen tilbake – i stadig tøffere spilleforhold. Mofjell dro seg fint inn i foran mål, og forbi keeper, før han satte 4–3 for Stabæk.

Det resultatet sto seg til andre pause.

Stakk fra

Tre minutter ut i siste periode tok Stabæk ledelsen med to mål for første gang i kampen. Herman Hole fikk sitt første poeng i eliteseriekarrieren da han slo en strålende langpasning til Nikolai Jensen – som på sin side tok ned ballen fint, før han satte 5–3.

Like etter traff Fremstad treverket igjen, da han skar inn fra høyre, og løftet ballen på utsiden av stolpen. Drammens keeper gjorde en god redning da Nikolai Jensen kom til en god avslutning etter en god enkeltmannsprestasjon – før samme mann også traff stolpen ti minutter før slutt.

Men scoringen som endelig satte spikeren i kisten skulle komme. Fem minutter før slutt fant Jensen sin lagkamerat Fredrik Randsborg ute til høyre – og sistnevnte banket ballen i nærmeste hjørne.

Det var våte forhold på Stabekkbanen onsdag.

Det var våte forhold på Stabekkbanen onsdag.

Foto: KARL BRAANAAS

Fra høyre kom også den neste scoringen – bare et par minutter senere. Jensen fant denne gang Mofjell, som også han banket ballen opp i nærmeste hjørne. 

Et drøyt minutt økte Mofjell så til 8–3 etter en enkeltmannsprestasjon – han dro seg inn fra kant og svingte seg unna Drammen-spillerne – før første avslutning ble blokkert. Mofjell plukket imidlertid opp returen, og smalt inn Stabæks åttende.

Rett før slutt fikk så Markus Fremstad æren av å sette Stabæks siste – da han smalt ballen i mål fra høyre hjørne.

PS: Også Høvik skulle spilt onsdag – men bortekampen mot Mjøndalen er avlyst. Dermed venter Høvik fremdeles på sin serieåpning.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.